Fantom csónakház a belváros közepén

Több mint 15 éve elhagyott, romos csónakház csúfítja Győr belvárosát. Egykori tulajdonosa, a Richards Finomposztógyár már régen nem létezik, ez az épület azonban még mindig áll a Mosoni-Duna partján.

A környéken élők háborognak, a turisták pedig nem értik, miért nem újítják fel vagy bontják le a csúnya, omladozó csónakházat, ahová már hajléktalanok költöztek be. Korábban több vállalkozó is rendbe tette volna az épületet, ám a terveknél tovább eddig senki sem jutott. A folyó túloldalán folyamatosan épülnek a vadonatúj társasházak. A révfalusi oldalt azonban még mindig csúfítja a “fantom”- csónakház.

Az önkormányzatnak jelenleg nincs joga beavatkozni, mivel a terület magántulajdonban van – mondta a Független Hírügynökségnek Németh Zoltán, Győr alpolgármestere. A tervek szerint megpróbálják jogi eszközökkel rákényszeríteni a tulajdonost, hogy végezzen beruházást az ingatlanon, illetve segítik abban, hogy meg tudja valósítani elképzeléseit – mondta Németh Zoltán. Az alpolgármester szerint rövid időn belül helyi rendeletben szabályozzák majd, hogy minden esetben a tulajdonos kötelessége legyen a városképet rontó épületek rendbentartása.Sporthírek