Fantasztikus győzelemmel döntős a Fatum-Nyíregyháza

Akt.:
Fantasztikus győzelemmel döntős a Fatum-Nyíregyháza
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A kupagyőztes gárda négyszettes csatában múlta fölül a Békéscsabát az elődöntő mindent elődöntő meccsén.

Szó se róla, rendeztek már a Continental Arénában jó hangulatú meccset ebben a szezonban, de a hétfő esti miliőre még úgy sem nagyon lehetett számítani, hogy garantált volt a minőségi játék. Háromnegyed órával a Fatum-Nyíregyháza-Békéscsaba elődöntő mindent eldöntő meccse előtt több száz főből álló sor kígyózott a csarnok bejárata előtt, a kezdésre a lelátók zsúfolásig megteltek és még a lépcsőn is ültek emberek.

Ilyen körülmények között nem is kezdhetett máshogy a Fatum, csakis lehengerlően. Eleinte Nikoleta Perovics szervái okoztak egy kis gondot, de hamar feljavult a hazaiak védekezése, a csabaiak pedig rendre outot ütöttek. Jazmine White ragyogóan játszott és Varga Elizát sem nyomta össze a teher. Aki azt hitte volna, hogy a előző meccs végjátéka benne maradt a fejekben, hamar meggyőződhetett róla, hogy itt szó sincs ilyenről: Varga a mérkőzés első szettlabdáját beütötte.

A második játszma is jól indult, de 12 ponthoz érve kisebb hullámvölgybe került a Fatum, fordított a Békéscsaba. A hibák azonban a címvédő játékában is benne voltak, így megint a nyíregyháziak jutottak szettlabdához. Ebből kettőt is hárítottak a vendégek és egy-két hazai védekezési hibát kihasználva egyenlítettek.

A harmadik játékrészben is a Fatumnak kellett egy kisebb hátrányt ledolgoznia, Tatjana Maticsék aztán le is hagyták ellenfelüket, majd Danielle Brisebois ütésével nem tudtak mit kezdeni a vendégek.

Egy lépésre a győzelemtől sem remegett meg a kupagyőztes együttes, Varga sorozatban nyithatott, az imént említett kanadai játékos pedig a pontokért volt felelős. Egyre nagyobb lendületbe jött a Fatum. Szanja Kalicsaninék remek sáncmunkával növelték az előnyüket, szép labdameneteket nyertek és közeledtek a cél felé. A végső hangrobbanás sem maradt el, Matics blokkja a párharc utolsó pontját jelentette, a Fantum-Nyíregyháza bejutott a döntőbe! Hollósy László együttese a Vasassal vívja a bajnoki finálét.

Röplabda: Női Extraliga, elődöntő, 5. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza-Békéscsaba 3:1 (15, -25, 22, 21)

A párharc végeredménye: 3-2 a Nyíregyháza javára.Sporthírek