Falitükör mögül került elő a TOP-listás bűnöző

Egy falitükörrel eltakart kis szobában találtak rá arra a TOP-listás bűnözőre a Békés megyei Szeghalmon. A férfit majdnem két éve keresték a rendőrök.

A 30 éves férfit csütörtök reggel, élettársa szeghalmi családi házában próbálták meg elkapni, mivel saját lakásában nem találták. Először úgy tűnt, nem sikerül elfogni a csalót, ám az egyik nyomozó egy falitükörre lett figyelmes. A tükör mögött egy kis szoba volt, a körözött bűnöző ott rejtőzködött. A helyiségben egy ágy és egy számítógép volt, egy hamisított személyigazolvány is előkerült.
A férfit a békéscsabai és a szeghalmi kapitányság is kereste csalás, valamint sikkasztás miatt. A megyei bíróság büntetés-végrehajtási csoportja pedig azért adott ki ellene elfogatóparancsot, mert nem kezdte meg az adócsalás miatt kiszabott 3 éves börtönbüntetését.
A férfit kihallgatták, majd Gyulára, a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A rendőrök valószínűnek tartják, hogy a férfi hamis igazolványával több bűncselekményt is elkövetett.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megyei TOP 10-es listán az elmúlt másfél év alatt 31 ember neve szerepelt, közülük 25 bűnözőt már elfogtak. Többségük a Dunántúlról és a fővárosból került elő.