Fáklyás felvonulással emlékeztek

Miskolc – Miskolcon, a Hermann Ottó Múzeum előtt kezdődött el a március 15-ei ünnepség szerda kora este.

18:45: A fáklyás felvonulók koszorúikat Palóczy László emlékművénél helyezték el, ahol Juhász Gyula: Március idusára című versét Simcsák Huba, a Kavalkád Színjátszó Együttes tagjának tolmácsolásában hallhatta a közönség. Az Adventi Fúvószenekar kíséretében az emlékezők közösen énekelték el a Szózatot, majd a fáklyákat a Palóczy-emlékműnél hagyták a felvonulók. Káli Sándor, Miskolc város polgármestere a Borsod Online-nak úgy nyilatkozott, hogy meghitt, az eseményhez méltó ünnepségnek lehettünk részesei, és ami a jelen helyzetben a legfontosabb, békésen zajlott.

18:20:  Az Adventi Fúvószenekar előadásában az összegyűltek meghallgathatták a Himnuszt, majd Elek Dóra elszavalta Vörösmarty Mihály: Az ember élete című versét.

A város, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeum igazgatóságának, a Cserkész Szövetségnek, a Diákönkormányzatnak, Ifjúsági- és Szabadidő Ház és az MSZP képviselete közösen megkoszorúzta Görgey Artúr szobrát, majd az egybegyűltekkel együtt fáklyás felvonulás keretében folytatták az ünnepi programot.

A több tíz fáklyás megemlékező most a Palóczy-emlékmű felé tart. Tánczos Tamás, az Ifjúsági- és Szabadidő Ház igazgatója elmondta, hogy az ifjúsági házzal, az önkormányzattal és a diákönkormányzattal, cserkészekkel közösen tartott megemlékezés méltó módon ünnepélyes keretek között zajlik.

– Juhári Andrea –