Fáklyás felvonulás lesz Miskolcon

Akt.:
Fáklyás felvonulás lesz Miskolcon
Március 14-én 17 órakor az ország első egész alakos köztéri Kossuth szobránál, a miskolci Erzsébet téren gyülekeznek azok a demokraták, akik méltó módon szeretnének emlékezni az 1848-as forradalomra, ugyanakkor azt is világosan látják, hogy az országban jelenleg rosszul mennek a dolgok.

Minderről dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője, az MSZP megyei elnöke beszélt pénteken a helyszínen.

Mint mondta, az MSZP hagyományos fáklyás felvonulásához – amely több évtizedes múltra tekint vissza – szakszervezetek, civilek is csatlakoztak, de más demokratikus pártok is részt vesznek a rendezvényen. Hangsúlyozta: a felvonulás fontos eleme a megemlékezés, ugyanakkor a jelenlegi közállapotok mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Beszélni kell például arról, hogyan élnek az emberek az országban, s hogy minderről hogyan számol be a hatalom által működtetett sajtó. Ezekben az ügyekben ugyanis nincs mit ünnepelni. Mind országos, mind pedig helyi szinten az a tapasztalat, hogy a kormányzat, vagy önkormányzat által irányított médiumok a valóságot megpróbálják elleplezni, sőt, annak gyakran az ellenkezőjéről számolnak be.

Dr. Debreczeni József, a DK alelnöke arra emlékeztetett, hogy 1848 a legfényesebb éve a magyar történelemnek. Létrejött a polgári Magyarország, népképviseleti országgyűléssel, az országgyűlésnek felelős kormányzattal, alkotmányos monarchiával, sajtószabadsággal. Ugyanakkor éppen a legfontosabb vívmányokat tiporják most lábbal a hatalmon lévők, s erre mindenképpen fel kell hívni a figyelmet. Ő maga tehát arra biztat minden miskolcit, hogy vegyen részt a rendezvényen.

Tóth László, az Együtt miskolci választókerületi elnöke örömét fejezte ki, hogy a szervező MSZP ezúttal is megkereste őket, s az Együtt természetesen ezúttal is örömmel csatlakozik. Hangsúlyozta: olyan rendezvényekre van szükség ebben az országban, ahová bárki elviheti akár az unokáját is, s nem kell tartania attól, hogy csak azért, mert részt vesz az eseményen, retorziók érik.

 hirdetés


hirdet�s