Fáklyás evezéssel emlékeznek este Kolonics Györgyre

Fáklyás evezést szerveznek péntek estére Kolonics György emlékére Budapesten. A tervek szerint legalább ötszázan szállnak vízre, volt és jelenlegi válogatott sportolók, amatőrök és gyerekek a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület vízitelepénél, ahol mindennapjait töltötte a múlt kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok.

A különböző klubok, egyesületek versenyzői és tagjai este 7-kor találkoznak a csepeli telepnél, ahonnan a fáklyás menet indul. Nagyjából 500 emberre számítanak, és fekete lobogók alatt, sötét sportszerelésben eveznek majd a Dunán azon az útvonalon, amelyen Kolonics György naponta edzett. A kétszeres olimpiai bajnok sporttársai, volt és jelenlegi válogatottak, valamint amatőr sportolók és gyerekek is vízre szállnak kenukban, indiánkenukban,sárkánykenukban, hogy így fejezzék ki tiszteletüket – mondta a Független Hírügynökségnek Reményi Péter volt kenus, a sárkányhajó szakág vezetője, a fáklyás evezés főszervezője.

A 36 éves, ötödik olimpiájára készülő Kolonics György múlt héten kedden lett rosszul edzés közben Csepelen, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. A sportolót a budapesti Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra pénteken. A gyászszertartás 14 óra 30 perckor kezdődik. Kolonics György koporsója mellett Wichmann Tamás és Reményi Péter helyezi el a bajnok kenulapátját, a sírhoz pedig mindkét oldalon hét-hét kenus kíséri a koporsót.Sporthírek