Fáklyás demonstráció a Magyar Nemzeti Banknál

Fáklyás demonstrációt tartott Budapesten, pénteken este a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége a bankhitelek károsultjaiért és a kilakoltatások leállításáért. A moratórium lejártával szerintük ugyanis tovább fognak folytatódni a kilakoltatások és a bankok továbbra is rossz gyakorlatot folytatnak a kamatok és hitelek kapcsán.

Agárdi János, a szervezők képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a vártnál kevesebben, körülbelül összesen 80-an jöttek el a demonstrációra, amit a Magyar Nemzeti Bank épületénél tartottak. Azért demonstráltak, mert szerintük a bankok nem tartják magukat a korábbi megállapodásokhoz, folyamatosan emelik a hitelkamatokat, ezzel a válságadót igyekeznek az ügyfelekre hárítani.

Agárdi szerint a kormány sem érti meg, hogy a moratórium lejártával a kilakoltatások is tovább folytatódnak majd és az utcára került emberek gondja a kormány nyakába szakad majd. Ha a helyzet nem változik, a demonstrációkat tovább folytatják – mondta Agárdi.