Magyarország

2010.06.09. 17:31

Élénkül a balatoni turizmus

<p>Egyre több a vendég a Balatonnál. A viharos és hűvös előszezon után hirtelen felélénkült az idegenforgalom.</p>

A strandok egyelőre még nem zsúfoltak, viszont a szállodákban, szobakiadóknál napról napra több a foglalás.


A Balatonba szerdán még kevesen merészkedtek be, hiszen a vize alig húsz fokos. A parton viszont egyre több a vendég. Sokan a napra is kifekszenek, pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki: a következő napokban erős UV-B sugárzás várható. Elérheti a 8-as erősséget, ami azt jelenti, hogy akár negyed óra alatt is komoly égési sérüléseket lehet szerezni a napon

A napvédő krémek segíthetnek, de a szakemberek azt ajánlják, hogy a déli órákban lehetőleg egyáltalán ne érje nap közvetlenül a bőrt.

A hirtelen kitört kánikulának sokan örülnek: a part közeli büfékben, üdülőkben és a szállodákban is reménykednek a jó szezonban, az elmúlt néhány nap alatt ugyanis ugrásszerűen nőtt a foglalások száma.

A strandokra az iskolai tanévzárók után várnak sok vendéget, illetve az elmúlt évek tapasztalatai alapján a külföldiek majd július 10-e után érkeznek tömegesen. A szakemberek szerint a forint gyengülése miatt jobban sikerülhet a szezon a Balatonnál, mint a korábbi években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!