Fákat ültettek az újhelyi diákok

Sátoraljaújhely – Ötven általános iskolás gyermek ültetett fát Sátoraljaújhelyen az egykori néma hegyi szemétlerakó előtt. Az esemény pénteken délután történt.

A Zempléni Hulladékkezelési Közszolgáltató Kft., az Önkormányzatok Az Élhetőbb Környezetért Közalapítvány, valamint a térség több településének összefogásával létrejött programban eddig tanárokat és diákokat vontak be az akcióba – tudtuk meg Fenyvesiné Szathmáry Erzsébettől, az alapítvány kuratóriumának tagjától.
Az eseményen Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere egyebek mellett elmondta, évekkel ezelőtt a 37-es számú főút város melletti szakasza szégyenfoltja volt a térségnek, hiszen a közeli szeméttelepről a szél kifújta a papírt, amelyek a fák, bokrok ágain megakadt és így a környezetet meglehetősen elcsúfította, ez a probléma azonban a közelmúltban a ZHK Kft-nek köszönhetően megszűnt.
Lengyel Attila, a ZHK Kft. főmérnöke hozzátette, mintegy fél évvel ezelőtt terjesztették ki szolgáltatási területüket Sátoraljaújhelyre. A közös munkának köszönhetően konszolidálódott a Néma-hegyi szeméttelep környéke. A másik sikeres programuk egy konténerudvar létrehozása volt, amely ugyancsak javított a hulladékkezelés minőségén Sátoraljaújhelyen.