Koncertajánló és klippremier

2020.01.08. 19:30

Aki bújt, aki nem: klippremier a Mohikán zenekartól

Szombaton tartja a miskolci Collinsban évnyitó koncertjét a Mohikán, de új videójukat is megmutatják a BOON olvasóinak.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Mohikán zenekar

Forrás: A zenekar fotója

Fotó: KOVACS-SANDOR

A Mohikán zenekar több szállal kötődik Miskolchoz: az énekes, Nagy Tibor kétlaki életet él, félig Budapesten, félig Miskolcon, Sivák Zsolt gitáros pedig itt járt egyetemre. 2015-ben a belvárosi szilveszteri buliban a nagyszínpadon debütáltak, ami azért volt számukra nagy élmény, mert nem sokkal korábban alakult a zenekar, de 2017-ben a második lemezük bemutatóját is Miskolcon tartották. Most pedig a 2020-as évnyitó koncertjükkel érkeznek a borsodi megyeszékhelyre, a Collins Rock Clubba január 11-én, szombaton.

– Nagyon készülünk erre a koncertre, néhány új dalt Miskolcon hallhat először a publikum, és az sem kizárt, hogy a legújabb klipünk is megelevenedik, ugyanis meghívtuk az Aki bújt, aki nem videójában szereplő hölgyet is, hogy tartson velünk – árulta el Nagy Tibor, a zenekar énekese, aki több mint tíz évig volt a Republic munkatársa, így szoros barátságot ápolt Bódi László Cipővel. Ez a barátság Mohikán zenéjén is ott hagyta lenyomatát, a legtöbbször összehasonlítják a két zenekart, a zenei világot és valóban kicsit felfedezhető a Republic hatása.

– Nem célunk az indigózás, az utánzás. Nem azért vagyok olyan ember, nem azért írok olyan szövegeket, mert hasonlítani akarok Cipőre, hanem mert találtam egy embert, akivel hasonlóak vagyunk, aki egy tükröt tartott nekem. A hangommal és a gondolataimmal nem tudok mit kezdeni, mert azok adottak, persze a zenei hangzáson tudnánk változtatni, de egyelőre ezt érezzük magunkénak. Cipő volt a zenekar létrejöttének a gyújtópontja, évekig biztatott, aztán a halála után egy gyászreakció volt az, hogy létrehoztam a Mohikánt – mesél a zenekarról Tibor. – A lényeg az, hogy ez egy tisztelgés is, ami ugyan megtisztelő, de nagy feladat elé is állít bennünket. Szeretnénk majd kilépni az árnyékból, és úgy élni az emberek tudatában, mint Mohikán zenekar és nem mint egy Republic-utóérzés – teszi hozzá.

– Tavaly év végén három klipet is készítettünk, mindegyik a harmadik lemezünk előfutára. Egyébként ez is egy kapcsolat, hogy Miskolcon, a Hang-Art Stúdióban folynak a stúdiómunkálatok Károly Tamással, a klipeket pedig az Epic Film stábjával forgattuk. Az új lemez anyaga már készen van, az a 10-12 dal, ami majd felkerül a korongra, csak fel kell venni. Hogy mikor? Nos, ennek sajnos kizárólag financiális okai vannak, ennyire prózai, így nem tudunk pontos dátumot mondani, mikor jelenik meg. De addig is itt van az új videó! – avat be a jövőbe az énekes.

– Nagyon szeretünk Miskolcon játszani, és egyébként Republicnak is itt volt az első nagy vidéki koncertje, ha már hasonlóságokat keresünk, ezt Cipő személyesen mesélte el nekem. Remélem jó hangulatú buli lesz, mindenkit szeretettel várunk! – fejezi be Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!