Facebookos tolvaj Mezőkövesden: öt nap elzárás

Akt.:
Facebookos tolvaj Mezőkövesden: öt nap elzárás
Miskolc, Mezőkövesd – Élőben közvetítette, ahogy lopott a boltból. Rendőr buktatta le.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a „facebookos tolvaj” néven elhíresült elkövetővel szemben kiszabott 5 nap szabálysértési elzárást változatlanul hagyta.

A Mezőkövesdi Járásbíróság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt állapította meg március 28-án annak a férfinak a szabálysértési felelősségét, aki egy helyi üzletből édességet lopott és mindezt élőben közvetítette.

Tizenhét perces felvétel

A fiatal bement az áruházba, a polcok között sétálva különböző csokoládékat rejtett el a ruházatában, miközben mobiltelefonjával „live videót” készített, azaz közösségi oldalán élőben közvetítette tettét. A 17 perces felvételen ötleteket adott a „nézőinek”, részletezte a lebukás elkerüléséhez szükséges módszereket. A felvételt végignézte egyik rendőr ismerőse, aki azonnal intézkedett az ügyben.

A férfi az elsőfokú bíróság döntése ellen enyhítés érdekében fellebbezett. A másodfokú bíróság indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság döntése helyes, ezért azt helybenhagyta. Az öt napos elzárásról szóló ítélet jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB