Facebook, iWIW, Twitter: Vigyázz mit írsz ki, vadásznak rád!

A közösségi oldalak felhasználóit figyelmeztetnik a rájuk leselkedő valós veszélyforrásokra.

A héten elindult a Please Rob Me (kérlek, rabolj ki) weboldal, melyet a tinédzser korból éppen csak kinőtt fejlesztők először csak tréfának szántak, de a fejlesztés során rádöbbentek, hogy a közösségi oldalak felhasználóit igenis figyelmeztetni kell a rájuk leselkedő valós veszélyforrásra – írja a Penzentrum.hu.

A különböző közösségi oldalak felhasználói körében egyre népszerűbb időtöltés megosztani a rokonokkal, batárokkal és ismerősökkel, hogy éppen mit csinálunk, vagy hol tartózkodunk. Sokan nem is sejtik, hogy a bűnözők csak arra várnak, hogy valaki kiírja, hogy meddig nem lesz otthon és már szervezik is a betörést a lakásába.

APlease Rob Me honlap rávilágít, hogy hogy egyesek milyen meggondolatlanul tesznek fel magukról mindenféle információt, miközben a következmények rendkívül súlyosak lehetnek. Ezek az emberek az új honlap szerkesztői szerint sokkal könnyebben válhatnak bűncselekmény – elsősorban betörés – áldozatává, mivel a bűnözők folyamatosan nyomon tudják követni a mozgásukat.
Forrás: www.penzcentrum.hu