Fa Nándor elindult Newportból

Budapest – Fa Nándor magyar idő szerint péntek éjjel elindult Newportból, hogy versenytempóban teljesítse a New York-Vendée távot, a novemberi Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyre készülve.

A Spirit of Hungary csapatának tájékoztatása szerint Fa Nándor eredetileg három napot töltött volna Newportban, hogy elvégezze hajója ellenőrzését, megoldja az esetleges javításokat és módosításokat, megvásárolja a visszaúthoz szükséges élelmiszert, de a második nap délutánján elemezte az időjárás-előrejelzést, majd a kihajózás mellett döntött.

A magyar hajós két társával 19 nap alatt ért át a franciaországi Les Sables d’Olonne-ból az Atlanti-óceánon Amerikába, visszafelé azonban szólóban vitorlázik, hogy teljesítse a Vendée Globe kvalifikációját.

Fa Nándor májusban kénytelen volt lemondani a részvételt az Atlanti-óceánt átszelő versenyen, mert nem készültek el időben hajója, a Spirit of Hungary új vitorlái.

A Vendée Globe november 6-én rajtol Les Sables d’Olonne-ból. Fa Nándor – aki egyben 60 lábas versenyhajójának tervezője – a legjobb nem francia versenyzőként az ötödik helyen végzett az 1992-93-as földkerülő versenyen. Útja 128 napig tartott.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés


hirdet�s