Fölényes Maci-siker Újpesten

Fölényes Maci-siker Újpesten
Idei 21. meccsét játszotta kedden este a jégkorong MOL Ligában a Miskolci Jegesmedvék JSE csapata.

Elég csak a tabellára nézni és kiderül: ebben az évben óriási a különbség az Újpesti TE és a Miskolci JJSE együttesei között, – utóbbiak javára. Az idei szezonban eddig csupán egyetlen meccset nyert lila-fehérek vendégeként a Jegesmedvék csapata számított abszolút favoritnak, így amolyan kötelező győzelem megszerzésére utaztak a fővárosba kedden délután a Macik. Nem is kellett sokáig várni az első  találatukra, a meccs első kiállításainak leteltét követően, ami páros volt, az első emberfóros lehetőségét gólra váltotta az MJJSE: az 5. percben Bonar passzát Sijka verte be. A következő emberfórnál ugyan nem tudták tovább növelni előnyüket a vendégek, de az első  harmad derekán kétszer is bevették Hajek kapuját. A 10. percben Derton, két minutával később pedig Szilágyi volt eredményes – utóbbi egyéni akció végén –, ezzel háromgólosra hízott a miskolciak előnye. De még tartogatott további gólt ez a játékrész, a 15. percben Saluga is betalált, és ezzel gyakorlatilag már ekkor eldőlt a találkozó. A kérdés ekkor csupán az volt, hogy végül milyen különbséggel viszi el a győzelemért járó 3 pontot a vendégcsapat.


Játszi könnyedséggel

A második húsz percben sem változott a játék képe. A jelentős erőnlétbeli fölényben korongozó, technikailag és taktikailag is sokkal jobb miskolciak rákényszerítették akaratukat a lila-fehérekre. Ettől függetlenül sokáig nem zörrentek a hálók, mert a játékosok pontatlanul céloztak. A 27. és a 28. percben azonban előbb Korpos emberelőnyből növelte a vendégek előnyét, majd Láda Balázs iratkozott fel a góllövők közé. Kevéssel a második szünet előtt Rafaj akkor „csengetett”, amikor öt mezőnyjátékos cicázott néggyel szemben. A harmadik harmadban csupán az volt a kérdés, hogy a kanadai Robert Dever edzette csapat tovább rohamoz és kétszámjegyű vereséget mér a sereghajtóra, vagy visszavesz a tempóból és a hét végi két összecsapásra tartalékolja erejét. Nos, a kitűnően játszó MJJSE folytatta gólszériáját, kiütéses sikere ilyen arányban is megérdemelt. A fővárosiak egykor szebb napokat látott együttese nem volt egy súlycsoportban a miskolcival, mindössze a becsületgólra futotta az erejéből.


 Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék Jégkorong SE 1-10 (0-4, 0-3, 1-3)

Budapest, 200 néző. V.: Incze, Nagy A., Deák H.

Újpesti TE: Hajek – Zalavári, Vígh, Rosztocsil, Roczanov, Németh P. (1)– Rencz, Davis 1, Szajbert, Garbacz, Rusznyák – Pichler, Tolnai (1), Dömötör, Németh A., Sommer – Fekecs, Szőke (kapus). Vezetőedző: Ancsin János.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Duschek – Gőz, LÁDA B. 1 (2), KORPOS 1, Sijka 1, Bonar 1 (1) – Urbán, DERTON 1 (2), Saluga 2, DUBEK 1 (2), RAFAJ 1 (1) – Budai, Orosz (1), SZILÁGYI 1 (2), Kiss A., Dányi – Kállai, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.

Kiállítva: 26, illetve 14 perc.

Ancsin János: – Mentálisan és fizikálisan is fáradtan korongozott az együttes, ráadásul pedig sérültjeink is vannak. Ezek együttes következményeként most sajnos csak ennyire futotta az erőnkből.

Robert Dever: – Nagyon keményen megdolgoztunk ezen a mérkőzésen a sikerért. Örömömre szolgál, hogy jól is játszottunk és jó százalékban használtuk ki kínálkozó helyzeteinket. Megérdemelten diadalmaskodtunk, gratulálok a fiúknak.