F1: Kubicát a Ferrari segítheti a visszatérésben

Akt.:
Kubica (balra) 2013-ban szeretne a Ferrari pilótája lenni
Kubica (balra) 2013-ban szeretne a Ferrari pilótája lenni - © Fotó: Juhász-Léhi István
Budapest – A régóta tartó pletykák, melyek szerint Robert Kubica a Ferrarihoz szerződik, újra lángra kaptak, kiderült, a lengyel pilóta júniusban a Ferrari F10-et tesztelheti.

Kubica 2011 februárjában szenvedett ralibalesetet, azóta Formula-1-es autót nem vezetett, felépülése jól halad annak ellenére, hogy január elején elcsúszott a jeges úton és lábát törte. – számolt be róla a formula.hu.

A 27 éves pilóta reménykedik abban, hogy áprilisban már szimulátorban dolgozhat, majd ezt követően a Ferrari segítségével autót vezethet. Az Omnicourse szerint Kubica levelet írt a maranellói csapatnak, arról nyilatkozott, hogy 2013-ban szeretne a csapat pilótája lenni, amennyiben a júniusi, F10-zel folytatott teszt sikeres lesz.

Az F10-et 1.6 literes, V6-os motorral szerelik fel – ugyanazzal, mellyel 2014-től a Formula-1-es autóknak versenyezniük kell. Ez az autó nem esik bele a teszttilalom szabályaiba, így Kubica korlátozás nélkül körözhet. A lengyel pilóta abban reménykedik, erősen kezd majd, lassan visszatér ereje és önbizalma a kormány mögött.

Címkék: , ,