Ezzel is fék nélkül a prológon?

Balázs Öcsi
Balázs Öcsi
Furcsa látvány lesz Balázs Öcsi – nem “Zsiguliban”. Már annyira megszokta mindenki az Öcsis rendszámtáblát, a különleges ismertetőjelekkel ellátott hátsókerekest, hogy szinte már hiányzik.

Különösen a körversenyen lesz érdekes, hogy begördül majd a salakra, de nem Ladával, hanem egy EVO IX-es Mitsubishivel. És, hogy vajon ezzel a jóval erősebb géppel is képes lesz arra, mint az elődjével, vagyis fék nélkül végigcsúszni az oválon? Majd meglátjuk.

– A Zsigulival már nagy rutinom volt, tudtam miként kell látványosan menni a Népkertben. Ez most egy új helyzet, éppen ezért kicsit izgulok is. Remélem, hogy sikerül a közönséget a három gyémántossal is kiszolgálni, higgyék el: azon leszek.

Tehát nem csak a rally szerelmeseinek, hanem még kicsit Öcsinek is szokni kell az érzést. Gyorsabb technika, más vezetési stílus.

– Egerben nem volt még kész az autónk, szériahajtás computerrel mentünk, ez állítólag hátráltatott minket – árulta el Balázs Öcsi. – A “felújítás” megtörtént, ezért gyorsabbnak kell lennünk, mint szűk egy hónappal ezelőtt. Aszfalton egyébként teljesen más érzés a Mitsubishit vezetni. Sokkal gyorsabban történnek az események, hamar eltűnnek az egyenesek, jóval nagyobb a kanyarsebesség. Murván hasonló, de ott is érvényesül a gyorsított felvétel effektus.

Az idény elején Öcsi tehát az ismeretlenbe ugrott bele, ezért túl nagy elvárást nem támasztott saját magával szemben. Az első tíz között szeretett volna célba érni, de a második napi remeklésével egészen a dobogó második fokáig menetelt, az ózdi Elek István mögött lett ezüstérmes az N-esek között.

– Most már ki merem jelenteni, hogy ha a technika nem tréfál meg, akkor a dobogóra oda kell érnünk – folytatta Balázs Öcsi. – A verseny nagyon érdekes lesz számomra, hiszen olyan utakon megyünk, amelyen egyébként is szoktam közlekedni. A parasznyai gyorstól alig három-négy kilométerre lakom. Az összes nagyon-nagy pálya, élmény lesz rajtuk versenyezni.

Balázs Öcsi honlapja