Ezúttal Hevesben támadtak meg egy idős asszonyt

A háztetőn keresztül mászott be egy tarnazsadányi házba az a három maszkos támadó, aki az ott élő, 75 éves asszonyt bántalmazta is. A rablók egyike már rendőrkézen van, ellene csoportosan elkövetett rablás miatt folyik az eljárás.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökséggel azt közölte: egy nő tett bejelentést telefonon a Hevesi Rendőrkapitányság ügyeletére hétfőn. Mint elmondta: az éjszaka folyamán 75 éves, egyedül élő édesanyjának tarnazsadányi otthonába három, fekete ruhát és maszkot viselő ismeretlen hatolt be mégpedig úgy, hogy a tetőt és a padlást megbontotta. Az idős asszonyt bántalmazták, majd készpénzének és ékszereinek átadására kényszerítették. A támadók végül negyvenezer forintot, több ékszert és négy csomag kávét magukhoz véve elmenekültek a helyszínről.

A rendőrök a nyomkövető kutya, valamint a rögzített nyomok segítségével jutottak el egy nagyfügedi családi házbhoz. Ott a házkutatás során olyan tárgyi bizonyítékokat találtak a hevesi nyomozók, amely alapján az ott lakó 16 éves fiút előállították. A gyanúsítottat a Hevesi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, ellene csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, továbbá indítványozta előzetes letartóztatásának elrendelését.

Társainak azonosítása folyamatban van, továbbá azt is vizsgálja a rendőrség, hogy a 16 éves fiú hasonló bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e – fűzte hozzá Soltész Bálint.

– Független Hírügynökség –