jegyzet

2020.04.27. 11:20

Szerda: nagy nap

Komoly dilemma, hatalmas felelősség eldönteni azt, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor valóban újra lehet indítani az ország gazdaságát.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

A döntés részben a vállalatvezetők kezében van, részben pedig azokéban, akik a koronavírus elharapózásával egy időben a korlátozásokról határoztak. Csütörtök óta tudjuk, a kormány szerdán fog határozni arról, hogy milyen intézkedések szükségesek majd május első napjaitól fogva a járvány elleni harcban.

A döntéssorozat része lesz az is, hogy – járvány ide vagy oda – mindenképpen napirenden kell lennie a gazdaság újraindításának. Gyárak, üzemek, boltok, üzletek tulajdonosai várják, hogy kapjanak valamiféle támpontot arról, mire számíthatnak. Az biztos, hogy nem lesz már minden a régi, új helyzetekre kell felkészülni, de az is valószínű, hogy azt a bizonyos nadrágszíjat sem lehet a végtelenségig húzni, mert a végén nem lesz már nadrágszíj sem.

(A borítóképen: Szaniszló Bálint, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!