Ezután is a fizetőparkoló lesz a megoldás

Ezután is a fizetőparkoló lesz a megoldás

Debrecen belvárosában a fizetőparkoló-helyek folyamatos bővítésével kénytelenek megoldani a parkolás egyre növekvő problémáját.

Debrecen belvárosi parkolási gondjait érintve olvasónk arra emlékeztet, hogy a régi „Kölcsey” lebontása előtt a „buszos turistacsoportoknak” ott volt a parkoló a közelben. „Nem tudom, kap-e a múzeum kárpótlásul ingyen vagy méltányos áron parkolót a mélygarázsban, és oda busszal be lehet-e majd állni. Mindez ugyanis »kihathat« a múzeum látogatottságára.”

A kérdésre válaszolva Varga László városfejlesztési főosztályvezető úgy fogalmazott, hogy a belvárosi parkolásnak a megnőtt járműszámmal és -forgalommal összefüggő problémáját kénytelenek a fizetőparkoló-helyek folyamatos bővítésével megoldani. A fizetőparkoló komoly szabályozó, amely nélkül gyakorlatilag reggeltől estig egy helyben állnának és rengeteg helyet elfoglalnának az autók. „A parkolás nem szociális kategória, a múzeumlátogatóknan sem tudunk, sajnos, kedvezményeket adni. Autóbusz számára a mélygarázsban nem lesz parkolási lehetőség, nem így van kiépítve, nagyon megnövelte volna a költségeket. Ki kell tehát szállni, besétálni a belvárosba és megszervezni, hogy az autóbusz később menjen be a csoportért, mert buszöböl van elég, ezt meg lehet oldani” – mondta a főosztályvezető.

GI