Ezüstös Gazdaságtudományi Kar


Első díjat nem adtak ki, ezüst fokozatot kapott a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A díjat a minisztérium alapította, először az idén adták át.A Gazdaságtudományi Kar története [.pdf – 28KB]


Miskolc – Az Oktatási- és Kulturális Minisztérium idén első alkalommal meghirdetett Felsőoktatási Minőségi Díj pályázatán ezüst fokozatot nyert a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara (a helyezést különösen értékessé teszi, hogy első díj kiadására nem került sor). A Felsőoktatási Minőségi Díjjal évente azon intézmények, karok munkáját ismerik el, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert. A 2007. tavaszán meghirdetett első pályázat feltételei között szerepelt a stratégiai jellegű minőségfejlesztés gyakorlatának alkalmazása, az Európai Minőségi Díj követelményrendszerének való megfelelés, a belső és külső ügyfelek megelégedettségének folyamatos mérése, illetve az egymástól való tanulás módszereinek alkalmazása és a folyamatos belső önértékelés végrehajtása.
A májusi határidőre 17 pályázat érkezett be, melyből 9-et felsőoktatási intézmény szervezeti egysége – köztük a miskolci Gazdaságtudományi Kar – nyújtott be. A minőségfejlesztés terén elért eredményeket tanúsító oklevelet az egyetem tanévnyitó ünnepségén veszi át a kar vezetése.