Ezüstérem Ukrajnában

Három győzelem mellett egy döntetlent és egy vereséget ért el a DVSC női kézilabdacsapata az ukrajnai Zaporozsijában megrendezett rangos nemzetközi felkészülési tornán.

A DVSC csapatának eredményei az ukrajnai tornán:
DVSC–Krasznodar 30–29, DVSC–Zaporizzsja 23–19, DVSC–Volgograd 31–22, DVSC–Minszk 26–31, DVSC–Zalau 23–23.
Három győzelem mellett egy döntetlent és egy vereséget ért el a DVSC női kézilabdacsapata az ukrajnai Zaporozsijában megrendezett rangos nemzetközi felkészülési tornán, így a hajdúságiak végül a második helyen végeztek.

Három Bajnokok Ligája-résztvevő – a házigazda Motor Zaporizzsja, az orosz Dinamo AKVA Volgograd és a román Silcotub Zalau –, valamint az orosz Krasznodar és a fehérorosz Minszk társaságában vett részt a tornán a Bíró Imre vezette debreceni alakulat, amelyből betegség miatt hiányzott a válogatott kerettag Szűcs Gabriella. A szeptember 2-i magyar bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési találkozókon kiválóan teljesítettek a cívisvárosiak, hiszen Orbánék két BL-induló vetélytársát is legyőztek, míg a zilahiak ellen döntetlenre végeztek.

Az óriási bravúrnak számító tornagyőzelem pedig csupán azért maradt el mindezekkel együtt, mert Vorozscováék az utolsó előtti játéknapon vereséget szenvedtek a fehérorosz riválistól. A mieink így a házigazda Zaporizzsja mögött a torna második helyén végeztek.

És ha már a bajnoki rajt szóba került, pénteken 18 órától hazai környezetben, azaz, a Hódos Imre-sportcsarnokban fogadják Kerekiék a Békéscsaba alakulatát. A szezonra szóló bérleteket már napok óta megvásárolhatják a drukkerek a klubirodában (telefon: 52-473-000).

A héten egyébként visszatértek Debrecenbe az ifjúsági EB-n szerepelt debreceni kézisek is, Varga József szövetségi kapitánnyal együtt Kovács Adrienn, Szűcs Nikolett és Kazai Anita is.

A magyar válogatott végül a nyolcadik helyet szerezte meg az ausztriai kontinensviadalon, míg a torna legjobbjának az ellenállhatatlanul játszó Kovács Adriennt választották az ítészek.