"Ezt visszük, takarodj" – intézetis szökevények rabolták ki a hajléktalant

Intézetből szökött 14-15 éves fiatalok – köztük egy lány – rugdostak meg és raboltak ki egy hajléktalant a napokban Debrecenben. A gyerekek elvitték a hajléktalan férfi zsákját, amiben ruhái és némi élelmiszer volt. Az intézetis rablók még csak meg sem tartották a rablott holmit, hanem eldobták a zsákot, csak egy zacskó kekszet ettek meg belőle. A fiatalok ellen csoportosan elkövetett rablás miatt indult eljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a két fiú és lány társuk – 14-15 éves gyerekek – egy lépcső alatt alvó hajléktalant támadtak meg. A férfit megrugdosták, majd a feje alatt elhelyezett szatyrát “ezt visszük, takarodj” szavak kíséretében elvették. A szatyorban néhány ruhanemű, és nyers csirkehús volt. A férfi súlyosan megsérült.

A rendőrök rövid idő alatt beazonosították a támadókat, akik valamennyi intézetben laknak, de éppen szökésben voltak. Kihallgatásukkor elmondták, hogy a szatyrot tartalmával együtt eldobták, csak a benne talált csomag kekszet ették meg.