Nagyvilág

2012.02.17. 15:11

Francia elnökválasztás - Carla Bruni-Sarkozy 100 százalékig támogatja férjét

Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Párizs, 2012. február 17., péntek (MTI) - Carla Bruni-Sarkozy 100 százalékig támogatja férjét a francia elnökválasztáson és elkíséri vasárnap első választási nagygyűlésére Marseille-be.

Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Párizs, 2012. február 17., péntek (MTI) - Carla Bruni-Sarkozy 100 százalékig támogatja férjét a francia elnökválasztáson és elkíséri vasárnap első választási nagygyűlésére Marseille-be. A francia first lady ezt a Le Parisien című napilapban pénteken megjelent interjúban mondta. Nicolas Sarkozy felesége először szólalt meg azóta, hogy a köztársasági elnök szerdán hivatalosan bejelentette, ismét jelölteti magát az április végén esedékes elnökválasztáson.

"Szerintem általában fantasztikus, nagyon erős ötletei vannak. 100 százalékig támogatom" - hangsúlyozta a sokáig baloldali kötődéséről ismert volt topmodell-énekesnő, aki az előző elnökválasztási kampányban, amikor még nem ismerte személyesen a leendő köztársasági elnököt, ellene kampányolt.

"Örülök, hogy elindul, örülök, hogy bejelentette. Nagyon jó. Megvan hozzá a tapasztalata és a bátorsága" - fogalmazott az elnökné. Hozzátette: "Amikor látom, hogy mi történik Görögországban, őszintén szólva, egy kicsit félek. Neki (Sarkozynek) nagy tapasztalata van. Ez az a plusz, amivel még tarthatja az irányt hazánk számára".

Carla Bruni-Sarkozy arról is beszélt, hogy "nem nyugtalanítják" a közvélemény-kutatási eredmények. Azok szerint ugyanis ha ma tartanák az elnökválasztás első fordulóját, Sarkozy a szavazatoknak csak 25 százalékát kapná meg; 40-43 százalékával a második fordulóban is hatalmas vereséget szenvedne Francois Hollande szocialista jelölttől, aki 57-60 százalékkal győzne.

"Ez nem nyugtalanít. Vannak olyanok, akik hatalmas előnnyel mindent elrontottak. És hát az is számít, hogy hol és hogyan készülnek ezek a felmérések" - mondta az elnök felesége. Úgy véli, hogy férje "mindent vagy majdnem mindent jól csinált az elmúlt öt évben".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!