Friss hírek

2009.01.28. 16:11

MSZP: A napirendre vételt igen, a parlament feloszlatását nem támogatják

<p>Az MSZP parlamenti frakciója támogatja, hogy vegyék napirendre csütörtökön az Országgyűlés feloszlatására tett fideszes indítványt - olvasható Lendvai Ildikó frakcióvezető szerdai közleményében. A szocialisták a végszavazásnál azonban nemet mondanak a parlament feloszlatására és az előrehozott választások kiírására.</p>

Az MSZP képviselőcsoportja valódi döntést kíván hozni a parlament feloszlatását kezdeményező fideszes javaslatról - áll a szocialisták frakcióvezetőjének közleményében. A kormánypárti képviselők ezért támogatni fogják, hogy a parlament rendes ülésén a javaslatot napirendre tűzzék, megtárgyalják és szavazzanak is róla. A szocialisták - a korábbi kezdeményezésekhez hasonlóan - készek a megméretésre.

Az MSZP szerint a válság elleni nemzeti védelem erősítésére, összefogásra és nem pártháborúra van szükség. A képviselőcsoport kész ezeket az érveket a parlamenti vitában is kifejteni, ám a képviselők felelős mérlegelését segítheti, ha a parlament rendkívüli ülésén képet kaphatnak arról, hogy az egyes pártoknak - így a Fidesznek is - milyen valóságos programja van a gazdasági világválság elleni védelem megszervezésére.

A szocialisták a rendkívüli ülést követő első ülésen készek napirendre tűzni a Fidesz javaslatát. A végszavazásnál az MSZP nemmel voksol az előrehozott választásra és kampányra, mert egy újabb ígérgetős választási kampány, az ezzel járó majdnem fél éves gazdasági és politikai bizonytalanság tragikus következményekkel járna a magyar gazdaságra, a munkahelyekre és a forintra - zárul a MSZP frakcióvezetőjének szerdai közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!