Friss hírek

2009.11.05. 13:24

Fidesz: koncentáljanak a fõváros ügyeire

<p>A Fidesz felszólította az MSZP fõpolgármester-helyetteseit, hogy hátralévõ hivatali idejüket a város ügyeivel töltsék és ne a virtuális kommunikációs csatamezõn. György István, az ellenzéki párt fõvárosi frakcióvezetõ-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a szocialista párt által felügyelt cégekbõl úgy folyik ki a pénz, mint amikor egy vízzel teli vödörre leadnak egy géppisztoly-sorozatot. Hozzátette: a jól hangzó intézkedések hiteltelenek és félrevezetik a közvéleményt.</p>

György István szerint miközben az MSZP kétségbeesetten menekül a fõvárosi botrányok elõl, közben építi az õszödihez hasonló kommunikációs háborúját. A politikus azt mondta: a szocialisták igyekeznek számukra kedvezõ üzeneteket közvetíteni, ugyanakkor félrevezeti a közvéleményt. A Fidesz fõvárosi frakcióvezetõ-helyettese kifejtette: ezért nem szavazták meg a Fõvárosi Közgyûlés október végi ülésén az MSZP tisztasági csomagját sem, ami szakmailag is kiérleletlen. Hozzátette: jól hangzik, hogy az Állami Számvevõszék listájáról jelölnének elnököket a fõvárosi tulajdonú vállalatok felügyelõbizottságainak élére, de ha végignézi a listát, akkor azon többnyire az MSZP-hez és a koalícióhoz köthetõ nevek szerepelnek. Példaként említette Székely Gábort, Somlyódi Csabát és Draskovics Tibort. A képviselõ úgy látja: a szocialisták ezzel a javaslattal biztosítanák, hogy saját embereik hosszútávon ezekben a pozíciókban maradjanak, miközben semmilyen garancia nincs a tiszta viszonyokra.

A felügyelõbizottságok tagjainak szakirányú végzettsége a frakcióvezetõ-helyettes szerint értelmezhetetlen fogalom, a tagokat a cég profiljának megfelelõen kell delegálni. Hozzátette: az igazgatótanácsok delegáltjainál pedig a várost vezetõ pártok sem a szabályok szerint jártak el, ugyanis az elõírt öt nap helyett a helyszínen, egyeztetés nélkül hívták vissza delegáltjaikat.

György István szerint az MSZP ezek után megcsinálta a balhét és kilépett a koalícióból, elhitette, hogy nem õ irányítja a várost, a valóságban azonban mégis mindent megbeszél a szabad demokratákkal. A fõvárosi frakcióvezetõ-helyettes nem érti azt sem, hogy miért csak november 20-i hatállyal távoznak a szocialista fõpolgármester-helyettesek és nem azonnal. Úgy fogalmazott: az MSZP ne virtuális kommunikációs kampányt folytasson, fejezze be a látszatpolitikát, a hazudozást, mert a "kézivezérlésû" cégekbõl úgy folyik ki a pénz, mint egy szétlõtt vödörbõl a víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!