Friss hírek

2011.04.12. 19:02

Dunaújváros pénzt nyert Táborállás rehabilitációjára

<p>Nyert pénzt Táborállás rehabilitációjára Dunaújváros önkormányzata. A munkák a tervek szerint nyár közepén megkezdődhetnek. A tél beállta előtt a talajvizet és a csapadékvizet várhatóan kivezetik a partfalomlás miatt életveszélyessé vált területről - jelentette be Szendrődi Tibor városüzemeltetési és fejlesztési irodavezető, kedden. Táborállás egy részén 50 ingatlanból kellett kitelepíteni a lakosokat még tavaly októberben.</p>

289 millió forintot nyert a város, ez az igényeltnél 1-2 millióval kevesebb csak. Ehhez 52 millió forint önrészt ad az önkormányzat. Ebből a pénzből a rehabilitáció első üteme valósulhat meg. A pályázatról az előzetes tájékoztatást kapta meg az önkormányzat most, amint a hivatalos értesítés megérkezik, kiírhatják a közbeszerzési pályázatot a kivitelezésre - mondta Szendrődi Tibor.

Az érintett ingatlantulajdonosoknak tartott az önkormányzat kedden tájékoztatást. Itt a résztvevők kérdésére elhangzott: öt tulajdonos nem írta még alá a munkálatok elvégzéséhez szükséges engedélyeket, de várható, hogy megteszik. Ha mégsem, az nem gátolja meg a rehabilitációt, mert akkor az ő területeiket kihagyják a munkálatokból.

Táborállás egy részén 50 ingatlanból kellett kitelepíteni a lakosokat még tavaly októberben. Az 50 házból 25-ben éltek állandóan, a többi üdülő. A mozgások mostanra alábbhagytak és több mint 2 méterrel csökkent a talajvíz szintje is. A veszélyhelyet maradt, bár nem súlyosbodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!