Ezren építik a Hangfoglalás kiállítást

Kedd reggel óta építi 500 munkás és ugyanennyi kiállító a péntek délelőtt 10 órakor kezdődő Hangfoglalás kiállítás központi helyszínét. A budapesti SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban péntek délelőtt 10 órakor kezdődő hangszerkiállítás és zenei demonstráció 8 ezer négyzetméteren várja a látogatókat. A rendezvényhez négy fővárosi és egy debreceni klub csatlakozott koncertprogramjával. A Hangfoglalás minden programja ingyenesen látogatható.

Csaknem 10 milliárd forintnyi hangszer, több mint 200 koncert, és több tucat kísérőprogram várja péntektől vasárnapig a 3. Hangfoglalás látogatóit a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban, valamint négy fővárosi és egy debreceni klubban. A Syma csarnokban 88 kereskedő több tízezer hangszert állít ki nyolcezer négyzetméteren.

A kiállításon a fúvós, az ütős, a pengetős (akusztikus és elektromos), a vonós és a billentyűs hangszerek minden fajtája megtalálható majd. Emellett a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, a színház és a diszkó-technika összes elemét is szemügyre vehetik az érdeklődők. A rendezvényen a kiállított hangszereket ki is próbálhatják a látogatók.

A Hangfoglalás ideje alatt ebben az évben is tartanak hangszerbütyköldét a gyerekeknek. A vállalkozó kedvűek, miután elkészítették egyszerű ritmushangszereiket, haza is vihetik azokat. A fogyatékkal élőket zeneterápiás foglalkozásokkal várják a Hangfoglaláson. A legkisebbeknek pedig énekes-zenés babajátszókat szerveznek.

A Gödör Klub, a Take Five, a Corvintető, a Merlin, valamint a debreceni Klinika Klub is csatlakozott ebben az évben a programsorozathoz. A több mint 30 klubkoncert is ingyenesen látogatható.

A Hangfoglalás a Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezésében jött létre.

Bővebb információ a rendezvényről a: www.hangfoglalas.hu oldalon olvasható.