Ezreket vonzott a városnap Derecskén

By Bene Viktória
Ezreket vonzott a városnap Derecskén
Ezreket vonzott a városnap Derecskén - © BV
Derecske – Fotókiállítás, főzőverseny, kézműves játszóház és koncertek – ezek a programok várták június 18-án a városnapra kilátogatókat. Bene Viktória tudósítása.

A rendezvényre kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiak voltak. Az eseményt idén is Derecske főterén rendezték meg.

Nagy népszerűségnek örvendett a kézműves játszóház a fiatalabb korosztály körében. A gyerekeknek lehetőségük adódott megtanulni, hogyan is kell forgót, játék gólyát és katicabogarat készíteni. A kisebbeknek szüleik és a szervezők segítettek a játékok elkészítésében. Mindemellett kipróbálhatták az arcfestést, a körhintát és a pónilovaglást is.

Fotókiállítás, főzőverseny, koncertek Derecskén

Az idősebb korosztály megcsodálhatta a Kézműves Kör kirakodóvásárát  és a 10 éves Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport kiállítását is. Szőllősi Imréné ez alkalommal mutatta be Tanka János Gyermekhangon című kötetét, amit Zákány Marianna grafikus illusztrált. A bátrabbak a kerületek közti főzőversenyen is megmérethették magukat, vagy harcolhattak az I. városnapi labdarúgó kupáért.

Mint minden évben, idén is átadták a szokásos kitüntetéseket.

A nap különlegessége a Csík zenekar koncertje volt, ami miatt más településről is jöttek látogatók olyannyira, hogy több méteres kocsisor kígyózott a fő utcán. A nap csúcsa a 23 órakor kezdődő tűzijáték volt, amit az emberek akár a város másik végéről is jól láthattak.

Kitüntetettek Derecskén

Derecske Város díszpolgára: Márton Attila, országgyűlési képviselő 

Derecske Városért kitüntető cím: Id. Porkoláb Gyula; Farkasvölgyi Győző; Hockné Kiss Piroska; Barátság Vadásztársaság 

Zákány József Díj: Dendörferné Orbán Erzsébet

– Bene Viktória –