Helyi közélet

2015.12.04. 12:36

Ismét főszerepben a lángos Bánhorvátiban

Bánhorváti - Kilencedik alkalommal rendezték meg Bánhorvátiban a Lángos Fesztivált.

Bánhorváti - Kilencedik alkalommal rendezték meg Bánhorvátiban a Lángos Fesztivált.

A névadó krumplis lángos mellett a látogatók megízlelhették a laksát, a görhőt, a herőcét, a mákos kukoricát, valamint a hazai gasztronómiában nagyobb hagyománnyal rendelkező farsangi fánkot is – adta hírül az opont.

A fesztivál hivatalos megnyitóját követően a Vaga Banda Társulat gólyalábasai szórakoztatták a közönséget, később a Tekergő és a Bürkös zenekar húzta a talpalávalót, de szórakoztatta a megjelenteket a Nyírség Táncegyüttes, a Tardonai Néptáncegyüttes és a Bogácsi Pávakör is. Az idei fesztivál különlegességeként említhető Kertai Zalán festménykiállítása.

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan, ezúttal is jelen volt Bónizs Róbert író, akivel új könyvéről, a Szent László íjáról beszélgethettek a történelmi regények kedvelői.

A gyermekektől a szépkorúakig mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő programot. Volt gombócjósda, interaktív kukoricamorzsolda, kézműves vásár, népi játszótér, kovácsműhely, agyagozás, csuhébábkészítés és táncház.

A rendezvény fővédnöke Demeter Zoltán országgyűlési képviselő volt, a zsűri elnöke pedig – lángossütő csapatok versengtek egymással – Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában