Ezernégyszáz állást kínáltak Miskolcon

Miskolc – Teljesen megtelt a miskolci Herman Gimnázium sportcsarnoka a pénteki állás- és képzési börze idejére.  Száz munkáltató, ezernégyszáz, többségében megyénken belüli álláslehetőséget kínált.

A jelenlévőket Gúr Nándor országgyűlési képviselő köszöntötte.
– Akiknél találkozik a hajlandóság és a kézség, vagyis dolgozni akarnak, azok most lehetőséget kapnak az elhelyezkedésre. A sikerhez persze tudást kell szerezni, ezért a rendezvény képzési börzeként is várja a leendő munkavállalókat.”

Tizenkét esztendeje

Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ miskolci és szikszói kirendeltségének hagyományos rendezvényét Szabó József főigazgató nyitotta meg. Elmondta, hogy immáron tizenkettedszer „fognak kezet” a munkáltatók és a (majdani) munkavállalók, s az a tapasztalatuk, hogy az őszi eseményt az álláskeresőknek és a pályakezdőknek mindig meg kell rendezniük. Korábban általában kétszázan jutottak el a munkaszerződésig, s most várható, hogy még többen kapnak napi elfoglaltságot. A miskolci mellett még további tizenhat településen szerveztek, vagy szerveznek börzét, amelyek keresleti oldala a piaci igényekhez igazodik. A legkapósabbak a vas- és az építőipari, a kereskedelmi és vendéglátóipari szakmák.
Az intézményben ott voltak az Észak-magyarországi Regionális Képzési Központ munkatársai is, akik a hazai és az uniós programokra hívták fel a figyelmet.

„Minden érdekel”

Az asztalok között kígyózó tömegben találkoztunk Balogh Istvánnal, aki korábban betanított munkásként dolgozott, de elveszítette állását. „Már elég régen állásnélküli vagyok, olykor alkalmi munkákból és a szociális segélyből élek. Dolgozni akarok, s mivel most azt hallom, hogy az ilyen szándékkal rendelkezőket segíteni fogják, kiváncsian várom, mire jutok.”

Van igény

A Berek Rolád Kft.-t Zupkó Mihály, a cég tulajdonosa képviselte. „Hat embernek tudok munkát adni – közölte. – Keresek péket, cukrászt, élelmiszereladót és gépkocsivezetőt. Van kínálat, amit bizonyít az érdeklődők magas száma.

Remélem, hogy az elbeszélgetéseim sikeresek lesznek.”

Jelen voltak
A Herman-csarnokban a munkáltatók nyolcszáz szakmunkást, ötszáz betanított és segédmunkást, valamint hatvan felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalót kerestek.