Ezer liter vízzel,ventiláttorokkal készültek a kánikulára a békéscsabai kórházban

Több mint ezer liter ásványvizet vásárolt a békéscsabai kórház a hőség miatt, emellett több ballon szódavizet, és több száz liter teát is kihelyeztek az osztályokra, hogy a nagy melegben legyen mit inniuk a betegeknek. A kórházban több osztályon van légkondicionáló – elsősorban a súlyos és krónikus betegeket ápoló osztályokon – ahol pedig nincs ott ventillátorokat visznek szükség esetén a betegszobákba.

Folyamatosan ellenőrzik, hogy a betegek a megfelelő mennyiségű folyadékot megkapják és el is fogyasszák – mondta el dr. Nédó Erika a békéscsabai kórház igazgatóhelyettese.

Az országos tisztifőorvos szerdától rendelt el kettes fokozatú hőségriasztást, miután a napi átlagos hőmérséklet három napon keresztül meghaladtja a 25 fokot.

Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a déli órákban tartózkodjon mindenki hűvös helyen. A lakások felmelegedését akadályozzák meg azzal, hogy napközben becsukják az ajtókat, ablakokat és besötétítenek. Csak este vagy éjszaka érdemes átszellőztetni a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot is folyamatosan pótolni kell, különös tekintettel az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre.