Ezer gyereket fogad ma az Operaház

Ezer rászoruló gyermeket lát vendégül vasárnap a Magyar Állami Operaház. A kicsik a Jancsi és Juliska címû meseelõadást nézhetik meg. Az elõadást Kovalik Balázs mûvészeti igazgató rendezte – mondta el a Független Hírügynökségnek Várkonyi Judit, az intézmény megbízott sajtófõnöke. Hozzátette, hogy a jótékonysági elõadásra a dalszínház szervezési osztálya hívta meg a vendégeket.

A jótékonysági elõadást immár második alkalommal rendezik meg az Operabál másnapján. Vasárnap fél tizenkettõkor és délután fél kettõkor fogadnak majd összesen ezer gyermeket. Az 5 és 12 év közötti óvodásokat, iskolásokat az Operaház szervezési osztálya hívta meg, úgy, hogy megkerestek rászoruló gyermekekkel foglalkozó intézményeket- mondta Várkonyi Judit.

A gyerekek a Jancsi és Juliska címû meseelõadást nézhetik meg az Operabál díszletei között: vagyis nem lesznek székek, a táncparketten párnákon ülnek majd a kicsik. Várkonyi Judit elmondta, hogy szinte interaktív lesz a darab, a gyerekek ugyanis olyan közel lesznek a mûvészekhez, hogy kommentálhatják is a látottakat. Az elõadást Kovalik Balázs mûvészeti igazgató rendezte.

A bál utáni program az Operaház ifjúsági kezdeményezéseinek része. A gyermekek megszólításával az Operaház nemcsak az új közönség “kinevelését” tûzte ki célul, hanem a fiataloknak szervezett programokkal értékközvetítõ szerepet is vállal az intémény- mondta Várkonyi Judit.