Ezen a héten eldől jön-e a milliárdos (?)

Ezen a héten eldől jön-e a milliárdos (?)
Az Észak-Magyarország értesülései szerint ezen a héten eldől, hogy lesz-e milliárdos tulajdonosa a DVTK-nak.

Elsőként az Észak-Magyarország számolt be arról, hogy milliárdos vagyonnal rendelkező személy érdeklődik a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság, a DFC Kft. iránt. Néhány nappal ezen információ napvilágra kerülése után arról is beszámoltunk, hogy az érdeklődő nagy valószínűséggel az a Leisztinger Tamás, akit különböző gazdasági lapok a negyedik leggazdagabb embernek tartanak Magyarországon (80-90 milliárd forintos vagyonával). Akkor, ez az információ sem a jelenlegi tulajdonos, sem a lehetséges vevő részéről nem nyert megerősítést.

Ugyanis a jelenlegi tulajdonos részéről Nagy Béla, a DFC Kft.-t birtkoló Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. ügyvezetője azzal hárította el az érdeklődést, hogy az eladással kapcsolatos tárgyalásokat a városvezetést folytatja le. Mivel Káli Sándor, Miskolc polgármestere május 10-ig szabadságát töltötte, így őt eddig nem tudtuk erről megkérdezni. Mint arról korábban lapunkban beszámoltunk: Leisztinger Tamás irányában is érdeklődtünk, de cégének egyik képviselőjétől csupán azt a választ kaptuk, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják a sajtóhírt.

Különböző – magukat megnevezni nem kívánó – informátoraink viszont mind a két fél részéről megerősítették, hogy zajlottak ez ügyben tárgyalások. A DFC Kft. könyvvizsgálatát Leisztinger Tamás cégének, az Arago-csoportnak a két munkatársa végezte el, és úgy tudjuk, hogy a milliárdos néhány hete – a DVTK matematikai kiesése előtt – már vételi ajánlatot is tett (függetlenül attól, hogy a következő szezont az NB I-ben, vagy az NB II-ben kezdi a csapat), amire a város vezetésének legkésőbb péntekig kell(ene) választ adnia.

ÉM–BCS


A negyedik leggazdagabb érdeklődik?

eszak | 2010.05.06 23:16
Leisztinger Tamás – vagy cége – lehet a DVTK új tulajdonosa?

Milliárdos befektető érdeklődik a DVTK iránt

eszak | 2010.04.29 22:03
Nagy Béla, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője volt csütörtökön délután a Borsod Online internetes portál vendége.