Ezeket tilos fogyasztani, ha fogamzásgátlót szedsz

Ezeket tilos fogyasztani, ha fogamzásgátlót szedsz
Egyes tabletták és természetes szerek kölcsönhatásba lépnek az antibébivel, és csökkentik hatását.

Napjainkban kétségkívül a fogamzásgátló tabletták nyújtják a legnagyobb biztonságot a nem kívánt terhességgel szemben. Hatásuk megközelítőleg 99%-os, így használatuk során nem kell tartanod a teherbeeséstől.

Ahhoz azonban, hogy teljes mértékben rábízhasd magad a kis pirulára, ismerned kell azt is, milyen gyógyszerek, illetve gyógyhatású készítmények lépnek kölcsönhatásba vele.

Természetesen, amennyiben az alábbi szerek fogyasztására szükség van, ne mondj le róluk csak azért, mert gyengítik a tabletta hatását. Használatuk alatt azonban mindenképpen indokolt kiegészítő védekezési módszer – például óvszer – alkalmazása is.


Gyulladáscsökkentők – kortikoszteroidok

Bizonyos szteroid gyulladásgátló szerek negatívan befolyásolhatják a fogamzásgátló tabletta erejét. Elsősorban a gyulladáscsökkentő hatású kortikoszteroidok lépnek kölcsönhatásba az antibibébivel. A kortikoszteroidokat az orvostudomány igen széles körben alkalmazza. Számos orrspray,  kozmetikai problémára, illetve ízületi gyulladásra felírt krém, illetve gyomor- és bélrendszeri panaszokra szedett tabletta alapanyagául szolgálnak.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik