Ezeket fogyaszd, ha nem kívánod a szexet, és feszült vagy!

alma
alma
A B-vitaminban gazdag táplálékok vagy az orbáncfű oldják a stresszt, és megnyugtatják az idegeidet.

Az állandó stressz kimerítheti a szervezeted, és növelheti a betegségek iránti fogékonyságod, ráadásul szexuális étvágyadat is csökkenti. Bizonyos gyógynövények és táplálékkiegészítők nyugtató hatása segíthet a napi robotban alaposan igénybe vett testi-lelki egyensúlyod helyreállításában.


Mi okozza?

A legkülönfélébb helyzetek válthatnak ki stresszt: munkahelyi és családi feszültségek, anyagi gondok, megrázó élmények, betegségek. A stresszre adott első, természetes és egészséges reakció a harcolni vagy menekülni elven alapul: ennek során a mellékvese felkészíti a szervezetet a küszöbön álló veszélyre. A mellékvese – a vese felső részét sapkaszerűen borító belső elválasztású mirigy – ilyenkor adrenalint és úgynevezett stresszhormonokat bocsát ki. Ezek hatására olyan élettani változások következnek be, melyek hirtelen energiát és erőt adnak a szervezetnek ahhoz, hogy szembenézzen a veszéllyel, vagy éppen elmeneküljön.

A problémák akkor keletkeznek, ha a stresszreakció nemcsak rövid ideig tart. A nagy mennyiségben jelen lévő stresszhormonok miatt idővel elfogynak a szervezet tápanyag- és energiatartalékai, ez pedig általános kimerültséghez vezethet.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik