európa-bajnokság

2019.08.29. 19:36

Vereséggel búcsúztak a röplabdás lányok

Nem tudtak gólt szerezni a hollandok ellen.

Budapest, 2019. augusztus 29. Nagy Eszter (b2) és Tóth Fruzsina (j2), valamint a holland Yvon Belien (b) és Lonneke Slöetjjes (j) a nõi röplabda Európa-bajnokságon játszott Magyarország-Hollandia mérkõzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. augusztus 29-én. MTI/Czagány Balázs

Forrás: MTI / Czagány Balázs

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a holland csapattól a budapesti társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság hatodik játéknapján, ezzel búcsúzott a kontinenstornától. A belga Jan De Brandt irányította nemzeti csapat egy győzelemmel és négy vereséggel csoportja ötödik helyén végzett.

A magyar válogatott a pénteki nyitónapon 3-0-ra legyőzte az észteket, szombaton a románoktól 3-1-es vereséget szenvedett, hétfőn az azeriektől kapott ki 3-0-ra, majd szerdán a horvátoktól ugyancsak 3-0-ra. A hollandok összes eddigi találkozójukat 3-0-ra nyerték meg.

A hollandok az elmúlt évek egyik legjobb válogatottjaként döntőt játszottak a legutóbbi két Eb-n, illetve elődöntőig jutottak a tavalyi vb-n és a 2016-os riói olimpián is.

Nem kezdte megilletődötten a magyar csapat a mérkőzést esélyesebb ellenfelével szemben. Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a rivális, és bár a házigazda együttes több szép akciót is bemutatott – elsősorban Szakmáry Gréta jeleskedett -, egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik csapat nyeri az első felvonást.

A második játékrészt Török Katával, Dékány Bernadettel, Gyimes Zsófiával és Miklai Zsanettel kezdték a magyarok, utóbbi a torna során először lépett pályára. A hollandok hatékonyabban blokkoltak, mint korábban, a hazai támadások sokszor visszapattantak, de 3-9 után Gyimes, majd Bleicher Réka szerváival egy pontra felzárkózott a magyar együttes. Miklai több pontot érő ütést is bemutatott, de mivel a szett második felére a magyarok nyitásfogadása visszaesett, a hollandok még az elsőnél is nagyobb különbséggel nyerték a játszmát. A rivális 2-0-s vezetésével biztossá vált, hogy Magyarország nem jut nyolcaddöntőbe.

A harmadik etap első három pontját a magyarok szerezték, 5-1-re is vezettek, de a hollandok hamar fordítottak néhány jó akcióval. A magyar játékosok szépen helyt álltak az erősebb rivális ellen, lelkesen röplabdáztak, így sokáig tartották a lépést a világsztárokkal teletűzdelt ellenféllel, amely azonban 15-15 után ellépett, sőt, egyetlen pontot sem engedett a magyar csapatnak, így 72 perc alatt megnyerte a találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hollandok feladóátlója, Lönneke Sloetjes volt 18 ponttal, a magyaroknál Szakmáry és Miklai Zsanett is 5-5 pontot szerzett.

A mérkőzés után a csapatkapitány Bokorné Liliom Rita könnyeivel küszködve köszönte meg a szurkolóknak az egész Eb alatti biztatást.

A budapesti hatost a hollandok nyerték az azeriek előtt, vasárnap két nyolcaddöntőt rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!