Magyarország

2011.08.29. 10:51

Mezőhegyes még nem értesítette Csongrád megyét csatlakozási szándékáról

Szeged hétfő (MTI) - Mezőhegyes önkormányzata még nem értesítette hivatalosan Csongrád megyét csatlakozási szándékáról - közölte Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök hétfőn Szegeden.

Szeged hétfő (MTI) - Mezőhegyes önkormányzata még nem értesítette hivatalosan Csongrád megyét csatlakozási szándékáról - közölte Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök hétfőn Szegeden. A politikus a Csongrád megyei önkormányzat közgyűlésének rendkívüli ülésén elmondta, csupán sajtóhírekből értesült a kisváros képviselő-testületének döntéséről, mely szerint a település Békés helyett Csongrád megyéhez csatlakozna.

Az elnök közölte, amennyibe a megyei önkormányzat hivatalos megkeresést kap, a közgyűlés megfelelő előkészítés után napirendre tűzi a kérdést. A dél-békési kisváros csatlakozási szándéka azzal kapcsolatban került szóba a közgyűlés ülésén, hogy Toroczkai László (Jobbik) képviselő javasolta, a testület forduljon a kormányhoz, kérve a kezdeményezés támogatását. Mint mondta, a megyeváltásnak a hagyománytisztelet mellett praktikus okai is lennének.

1950 előtt Mezőhegyes a makói székhelyű Csanád megyéhez tartozott. A város a természetes vonzáskörzetébe tartozó több Csongrád megyei kistelepülés - Nagyér, Csanádalberti, Pitvaros, Ambrózfalva - számára jelenleg is lényegében kistérségi központként működik. A közigazgatási rendszer átszervezése során Mezőhegyes járásközpont lehetne - tette hozzá.

A mezőhegyesi képviselő-testület augusztus közepi rendkívüli ülésén fogadott el szándéknyilatkozatot arról, hogy a település Csongrád megyéhez csatlakozna.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!