Ezek a győzelmek is erőt adnak

Jeremiás Gergő, az ifjú tehetség egyre több lehetőséget kap a DVSC-AVE Ásványvíz csapatában.

Nagyot fordult a világ Jeremiás Gergővel, a Loki mindössze 20 esztendős labdarúgójával, hiszen pár hónappal ezelőtt a klub vezetése még kölcsön akarta adni a támadót, de aztán mégis maradt Debrecenben, s az utóbbi időkben egyre több játéklehetőséghez jut.

Gyorsan jött lehetőség

Egycsapásra változott meg szinte minden az életemben, s annak ellenére, hogy bíztam magamban, arra még én sem számítottam, hogy ilyen rövid időn belül pályára léphetek a DVSC mezében. Úgy gondoltam, a bajnokság vége felé jutok majd játéklehetőséghez, ám szerencsére másként alakultak a dolgok – nyilatkozta Jeremiás Gergő.

Rövid időn belül háromszor is bedobott a mélyvízbe Supka Attila, a Diósgyőr és a REAC ellen bajnokin, míg a Donyeck ellen UEFA-kupa mérkőzésen kaptam esélyt a bizonyításra. Próbáltam élni a lehetőséggel, több, kevesebb sikerrel.

Erre számítottak

Bár előzetesen a kezdőcsapatba jelölte Supka Attila vezetőedző Jeremiás Gergőt, a Loki fiatal tehetségét a végül 2–1-es győzelemmel megvívott REAC elleni bajnokin, de a 20 éves támadó így is több mint egy félidőnyi játéklehetőséget kapott Rákospalotán. – Már a mérkőzés előtti utolsó tréningen eldőlt, hogy Brnovics tudja vállalni a játékot, így nem ért váratlanul, hogy a kispadon kezdtem az összecsapást, de annak nagyon örültem, hogy már az első játékrészben pályára léphettem – avatott be a részletekbe az ifjú futballista.

– Igazából ilyen összecsapásra számítottunk, tudtuk, hogy a REAC ellen nagyon kemény találkozó vár ránk. Annak ellenére, hogy a játékunk hagyott kívánnivalót maga után, ez a diadal nagyon fontos volt a számunkra. Megítélésem szerint ezek a nehezen megszerzett győzelmek nagyobb erőt adnak a csapatnak, mint a könnyedén kiharcolt sikerek. Személy szerint nem lehetek elégedett a saját teljesítményemmel, mert egyes szituációkat nem úgy oldottam meg, ahogy kellett volna, s tudom, hogy ennél jobb produkcióra is képes vagyok, de a lényeg, hogy győztes gárda tagja lehettem.

Nehéz, de kötelező

Rövid időn belül újabb erőpróbán mérettetik meg a DVSC, hiszen szerdán a második fordulóból elmaradt mérkőzés pótlása vár a debreceni legényekre. – Ismét idegenbe látogatunk, s a Kaposvár elleni találkozó – csakúgy, mint a múlt szombati – szintén a kötelező győzelem kategóriába sorolandó, de biztos vagyok benne, hogy ismételten nagyon nehéz kilencven perc vár ránk – vélekedett Jeremiás.

Kaposvárott nagyon szeretik a futballt, ráadásul a hazaiaknak is szükségük van minden pontra, de erősek vagyunk, éppen ezért bízom a Lokiban, és a három bajnoki pont megszerzésében.

B. N.