Ez vagyok én!

Ez vagyok én!
Október 31-én kerül a boltok polcaira a régóta várt új Santana album, az “All That I Am”.

Az albumról az első európai kislemez, az Aerosmithből ismert Steven Tyler közreműködésével készült “Just Feel Better” már kellő lendülettel lépeget felfelé a rádiók játszási listáin. A zenetörténeti szenzációnak számító új nagylemez az ősz egyik abszolút tuti befutója lesz világszerte!

A zenei ikon és gitárhős Carlos Santana idén ősszel újra reflektorfénybe került új, pontosan 38. albumának megjelenése kapcsán, mely az “All That I Am” címet viseli. A nagy reményeket keltő korong az Arista Recordsnál kiadott 3. Santana album, melyen többek között olyan művészvendégek bukkannak fel, mint Steven Tyler (Aerosmith), Michelle Branch & The Wreckers, Big Boi (Outkast), Mary J. Blige, Kirk Hammett (Metallica), Sean Paul, Los Lonely Boys, Joss Stone, will.i.am (Black Eyed Peas), Anthony Hamilton, Bo Bice és Robert Randolph. A gitárvarázslat életre keltésében Santana mellett co-producerként az Arista/J Records alapítója, a BMG elnöke, Clive Davis is részt vett, aki már több platina és Grammy-díjas albumot vitt sikerre.

A “Just Feel Better” Santana erőteljes zeneiségét ötvözi az Aerosmith legendás hangjával, Steven Tylerrel. A dal bizonyára számos rockrajongót is szerez majd, hisz a két művész közös munkája egy igazán nagy találkozás! A ’90-es évek Aerosmith-dalait idéző felvétel remekül kiegészül Santana fergeteges gitárjátékával – e remek kettő abszolút garancia a sikerre!

AZ ÚJ ALBUM

Legújabb albumán a mexikói származású művész megpróbálta egyesíteni a rock, a soul, a pop és a jazz elemeit, melyet nem lehet másképp értékelni, csak úgy, hogy nagyszerűen sikerült. “Itt az ideje, hogy az emberek észrevegyék, hogy belül milyen sokfélék vagyunk” – mondja Santana. “Ezért olyan változatosak a lemezeim. Több kultúrához is kötődöm, s ezt megpróbálom hangsúlyozni a zenémben. Nem szeretném, ha az emberek azt hinnék, ez egy formula része. A lemezen szereplő anyag szívből jön, ez teszi különlegessé.”

Az “All That I Am” megnyitja az utat a Santana által létrehozott, energikus afrobeattel fűszerezett világba. Mint a “Supernatural” és a “Shaman”, az új lemez is közreműködő sztárok sorát vonultatja fel.

DAL DAL UTÁN…

Carlos a “Hermes” című érzelmes, jazz elemeket használó dallal nyitja meg a lemezt, mely az élet ünnepléséről szól. A ragyogó gitárjáték, az erőteljes dobok és a gyilkos kürt kérdés-felelet játéka a péntek esti harcok, a szombati csúcsforgalom és a vasárnapi mise hangulatát idézi. A “Hermes” egy üdítő dal egyenesen az afrikai afrobeat világából. “Olyan dalt akartam írni, amit ha valaki meghall, érzi a lába alatt Afrika földjét. Amikor én tényleg Afrikában járok, nem turista vagyok, hanem művész, aki tudás után kutat. A ‘Hermes’-ben ezt a tudást osztom meg másokkal.”

Az album egyik kiemelkedő trackje az “I’m Feeling You” Michelle Branch & The Wreckers közreműködésével. A dalt Santana mellett John Shanks, Kara DioGuardi és Michelle Branch írták. A fiatal szerelemről szóló érzelmes szerzemény Carlos lírai gitárjátékával és Michelle erős vokáljával igazi nyár végi szerenád. A “Shaman” című korábbi album “The Game of Love” dalában szintén Michelle Branch volt Santana partnere. “Michelle egy gyönyörű gyémánt. Igaz, hogy ez már a második alkalom, hogy vele dolgozhattam, de muszáj volt a szívemre hallgatnom.”

A “My Man” egy gitáron alapuló dub master mix Mary J. Blige és az OutKastből ismert Big Boi előadásában. “A ‘My Man’ a férfiak és nők közötti kapcsolat ünnepléséről szól” – mondja Carlos. “A népszerű médiumokban – mint amilyenek a tévéshow-k, a magazinok vagy a rádiók – a férfiakat úgy állítják be, mint akik állandóan rosszul néznek ki, reménytelenek és egyszerűen bolondok. Az én célom az volt, hogy pontot tegyek az ehhez hasonló sztereotípiák végére, ezért ez a dal mindennek az ellentétét jeleníti meg. Amikor eljött az idő, hogy Mary J. Blige énekeljen, valami olyat tudott kifejezni, ami felülemelkedik a bőrszínen vagy a generáción. Nem is tudom, mikor énekelt Mary ilyen boldogan.”

Az aranyos “Brown Skin Girl” felvételénél az American Idol győztes Bo Bice kapott lehetőséget, akiben a gitárvirtuóz szerint mind az ördög, mind az angyal benne lakozik.

A groove szigethez tartozik a lemezen az elbűvölő “Cry Baby Cry” Sean Paul és a kék szemű brit soulkirálynő, Joss Stone csatlakozásával, mely egy romantikus track a szakításról, a szívügyekről. “Rájöttem, hogy nem lehet minden album egyszerű, ezért szándékosan lett ez a legkeményebb lemez.”

A funky vonalat erősíti a Los Lonely Boys az “I Don’t Wanna Lose Your Love”-ban, és a “Trinity” Robert Randolph és a Metallica-ból ismert Kirk Hammett segédletével. Bár Carlos élvezi a közös munkát más művészekkel, csak kevesen tudnak olyan összhangba kerülni Santana bandájával, mint Andy Vargas vokalista a “Da Tu Amor”-ban. Az “El Fuego” szintén erőteljes szerepet szánt a csapatnak.

SANTANA ÖRÖK

Különböző stílusok keveréke az új album; Santana a soul csodálatos világába is elkalauzol bennünket Amerika legjobb soul énekese, Anthony Hamilton segítségével, aki több díjat is nyert már az Arista Recordsnál megjelent debütáló albumával 2003-ban. A “Twisted” igazi klasszikusnak számít. “Amikor Anthony énekel, minden szín megjelenik a hangjában, mégis nagyon tiszta marad.” Az új anyag méltó folytatása a Carlos Santana és Clive Davis nevével fémjelzett művészi iránynak. Három évtizeddel ezelőtt kezdődött az együttműködésük a Columbia Recordsnál. Santana 1998-ban az Aristahoz szegődött, ahol történelmet írt milliószámra eladott lemezeivel és számos Grammy-díj jelöléssel. Legutóbb a World Music Awardson kapott elismerést legendás, több évtizedes pályafutásáért (Legend Award).

Az Award-győztes duó, azaz Clive Davis és Carlos Santana számára sosem jelentett gondot, ha hosszú órákon át dolgozniuk kellett. “Ha a szemünkbe nézett valaki, ugyanazt az éhséget látta benne” – nevet Santana. “Az évek során – 1973-tól 1997-ig – mindenféle zenét játszottam, de Clive ébresztett rá, hogy vissza kell térnem a populárisabb alapokhoz. A mi közös utazásunknak még korántsem lesz egyhamar vége.”

Carlos bevallotta, hogy az “All That I Am” sosem lett volna ilyen erős lemez, ha Clive Davis arany fülei nem vigyázták volna a stúdiómunkálatokat. “Clive rögtön megérzi, ha valamiből sláger lesz, és ahhoz is elég bátorsága van, hogy visszaküldje a producereket és zeneszerzőket a stúdióba, amíg a dal tökéletes nem lesz. Clive egyike azon ritka embereknek, akik tudják, mi fogja meg az embereket, és nagyon hálás vagyok neki, hogy ennyi év után is együtt dolgozhatunk.

Az “All That I Am” megjelenési időpontjának közeledésével az “Embrace Your Light” nevű Santana-turné szeptember 15-én elérkezett a nyugati és dél-nyugati államokba az USA-ban, október közepén pedig Kanadába.

Carlos Santana tíz Grammy-díj tulajdonosa több mint 90 millió eladott lemezzel és 100 millió emberrel, akik részt vettek valaha valamelyik fellépésén, koncertjén. 1969-es woodstock-i fellépése óta világszinten elismert művész, aki folyamatosan fejlődik, és minden igyekezetével növekszik. Az “All That I Am” egy rendkívül kreatív és személyes zenei utazásra hívja hallgatóságát. Újra és újra – 2005-ben ismét!