Ez tavasz

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: fiercegracebrixton.co.uk
Kicsit úgy érzem magam mostanában, mint az a medve, amelyik februárban meglátta az árnyékát, és inkább visszament még egy kicsit hunyni, mert indokoltnak érezte. Pásztor Attila írása.

Viszont mindez állítólag az évszak sajátsága is, bár én más összefüggést a tényen kívül, hogy fáradtnak érzem magam, még nem találtam. Szóval tényleg tavasz van, ami az elmúlt években már egy picit hiányzott. Annak minden szeszélyével, az időjárás végre áprilisban hasonlított a tavaszira, bár a fagyok nem hiányoztak.

Szeretem ezt a pár hónapot, amikor a skandináv klímát kedvelő testnek még viselhető a nappali meleg, jó illatúak a virágoskertek, a visszatérő fecskék meg szlalomoznak az égen. És tényleg látom a munkám eredményét és nem keresem az értelmét, hogy miért is csinálom. A természet újra és újra lenyűgöz.

Tanultam is, értem is és meg is szokhattam volna a mögöttem hagyott sok évben, hogy elvetem a borsót és kikel, meg a hagyma is szépen sorzik, de akkor is rácsodálkozom az ébredő erőre. Az agyamban már készül a borsós brassói, megmosom az újhagymát a csurgatott kenyérhez… És ezektől a nem is annyira vízióktól összefut a nyál a számban, és kezdek lassan felébredni.

Pásztor Attila