„Ez nem is sztrájk, maximum sztrájkocska”

Akt.:
„Ez nem is sztrájk, maximum sztrájkocska”
Miskolc – Az egyik közösségi fórumon folyamatos az eszmecsere az MVK-sztrájkról.

Az utasok nem sokat éreznek a szerdán kezdődött MVK-sztrájkból. Többen úgy vélik, nem tapasztaltak járatkimaradást. Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke szerint igazuk lehet, azért, mert – fogalmazott – a munkáltató gátolja a sztrájkjog betartását. Állítja, az elégséges szolgáltatás meglétére hivatkozva, a sztrájkban részt vevőket is kivezénylik járatokra. Az elnök az első nap adatait is ismertette: a villamosvezetők 60 százaléka, a buszvezetők 40 százaléka csatlakozott a sztrájkhoz.

Kik sztrájkolnak és kik nem?

Többen arról érdeklődtek, most akkor van munkabeszüntetés vagy sem, mert nem tapasztaltak járatkimaradást. Volt, aki úgy fogalmazott: ez maximum sztrájkocska.

Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke szerint is alig érezhető a sztrájk, ennek oka pedig az – fogalmazott –, hogy a munkáltató szándékosan gátolja a sztrájktörvény betartását. Az elnök idézett Singlár Zsolt MVK-vezérigazgató dolgozóknak írt leveléből, e szerint a sztrájkolók is kötelesek teljesíteni menetrendileg előírt járataikat az elégséges szolgáltatás biztosítása érdekében. A munkáltatói levél megfogalmazza azt is, amennyiben valaki ennek nem tesz eleget, lehetőség van munkaviszonyának azonnali hatállyal történő megszüntetésére. Zelenka László szerint a cég fenyegeti a dolgozókat.

Bíróság, hatóság

A hogyan továbbról az elnök elmondta, egy-két nap negatív tapasztalat nem készteti őket megfutamodásra, ha szükséges, durvább – fogalmazott – eszközökhöz nyúlnak. „Ha kell a hatósághoz, bírósághoz, nyilvánossághoz fordulunk” – mondta.

Kerestük az MVK Zrt.-t is, de csütörtök estig nem érkezett válasz kérdéseinkre.

ÉM-NSZR


Miskolci sztrájk – Szakszervezetek: akadályozza a sztrájkot a munkáltató

Miskolc – A miskolci közlekedési sztrájkot meghirdető szakszervezetek szerint a munkáltató minden eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a szerdán üzemkezdetkor megindított sztrájkot “letörje”.

Miskolci sztrájk – Az ellenzéki pártok a város vezetését hibáztatják a közlekedési sztrájkért

Miskolc – A miskolci közgyűlés ellenzékben lévő pártjai a város vezetését hibáztatják a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói szerdai sztrájkja miatt.

Elkészült a hétvégi MVK-menetrend is, így közlekedhetünk a sztrájk idején

Miskolc – Az MVK Zrt. szakszervezetei 2016. február 17-től határozatlan ideig sztrájkot hirdettek. Az MVK Zrt. jogszabályi kötelezettségének eleget téve, ezúton közzéteszi a munkabeszüntetés idején hétvégére, azaz szombatra és vasárnapra is érvényes menetrendtervezetét.

mvk_menetrend_hetvege

Miskolci sztrájk – Zavartalan a közlekedés az MVK Zrt. szerint

Miskolc – A sztrájk egyáltalán nem zavarta meg Miskolc életét, nyugalom van a városban, a közlekedés zavartalan, megfelelő a járatsűrűség – közölte Singlár Zsolt, a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel szerdán, azt követően, hogy üzemkezdettől megkezdődött a cég dolgozóinak sztrájkja.

Sztrájkba kezdtek a miskolci közösségi közlekedés dolgozói

Miskolc – Megkezdődött a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozóinak sztrájkja szerdán, a cégnél működő szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni.

A bíróság jogszerűnek minősítette az MVK-sok sztrájkját

Miskolc – “Nem sérti a jóhiszemű, tisztességes joggyakorlás elvét az érdekképviseletek azon eljárása, hogy tájékoztatták a munkavállalókat, hogy a sztrájk megkezdéséig illetőleg szolgálatba lépésük időpontjáig nem kötelesek arról nyilatkozni, hogy a sztrájkban részt kívánnak-e venni vagy sem” – döntött a bíróság az MVK-sztrájk ügyében.

hirdetés


hirdet�s