boon-sportoldal

2011.06.17. 12:12

Újabb spanyol játékost igazolt a DVTK

<p>José Luque után újabb hispániai labdarúgó folytatja a a pályafutását Diósgyőrben. A 31 éves középpályás a spanyol és a portugál első osztályban is szerepelt.</p>

José Luque honfitársa jelenti a DVTK első nyári erősítését: Francisco Gallardo 126 alkalommal lépett pályára Primera Divisionban és korábban tagja volt a spanyol U17-es U18-as és U21-es korosztályos válogatottnak is - adta hírül a DVTK hivatalos honlapja.

Francisco Gallardo

Francisco Gallardo 31 éves középpályás, főleg a középpálya jobb oldalán érzi jól magát. Luquéhez hasonlóan a Sevilla utánpótlásában nevelkedett. 1997-ben Iker Casillas és Xavi csapattársaként bronzérmet szerzett Egyiptomban az U17-es VB-n.

A sevillai piros-fehér klubban 118 mérkőzésen lépett pályára, majd a Getafe, a portugál Vitória Guimarães és a Murcia csapatában játszott. Összesen 126 Primera Division mérkőzés van a háta mögött.

A legutóbbi két szezont a spanyol másodosztályban szereplő (legutóbb a 14. helyen végző) Huescában töltötte, ahol lejárt a szerződése.

Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta a dvtk.eu-nak, hogy a klub kétéves szerződést kötött Gallardóval, aki a felkészülés kezdetén csatlakozik a Diósgyőr keretéhez. Hozzátette, az igazolásban nagy segítséget nyújtott Paunoch Péter, a Center Sport játékosügynökség tulajdonosa.

Névjegy

Teljes név: Francisco Gallardo León

születési idő: 1980. január 13.

születési hely: Sevilla

becenév: Paco

állampolgárság: spanyol

magasság: 174 cm

súly: 72 kg

poszt: középpályás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!