Ez lesz a legbarackosabb buli

Akt.:
Ez lesz a legbarackosabb buli
A Gönci Barack Vigasság július 4-én és 5-én lesz Boldogkőváralján.

A Gönci Barack Vigasság meglepő módon a gönci barackról szól. Látszólag. Mert sokkal többről van itt szó, mint a vidék legjobb éttermeinek barackos ételeiről, a legkiválóbb barackpálinkáról, biobarackszörpről vagy a helyi, irgalmatlanul finom barackos gombócról, lekvárfőzésről. Ez a két nap az, amikor az egyébként is csodás Zemplén nekidurálja magát, és a legszebb arcát mutatja a látogatónak.

Szemnek, szájnak ingere

Boldogkőváraljára már a csodálatos vár és a tájház miatt is bármikor érdemes elmenni, de július 4–5-én különlegesen színvonalas program várja a vendégeket. A szervezők alaposan megválogatják, hogy milyen előadót, kiállítót hívnak meg, így a tömegízlés és a gagyi nyomokban sem található meg a Gönci Barack Vigasságon. A program életre hívója a népszerű BESTILLO Pálinkaház, aki kóstolókat, pálinkatúrákat, pálinkafelismerő versenyeket hirdet a legbarackosabb júliusi hétvégére.
Ott lesz a vidék legnépszerűbb és legszínvonalasabb éttermei közül az Anyukám Mondta és az IKON, a tokaji Sárga Borház idén is grillben alkot nagyot, a Kassai Séfek és Cukrászok pedig a szomszédból ruccannak át, hogy megint olyanokat főzzenek, amiket muszáj lesz megkóstolnunk. Ráadásul elhozzák magukkal a szlovák vidék legnépszerűbb kézműves söreit is. Az Aranygombos a vidéki, polgári konyhát képviseli, míg a DióBisztró süteményeivel és gyömbéres-rózsavizes limonádéival a kreatív, könnyed és enyhén nemzetközi, de mégis nagyon barackos vonalat képviseli. Egy dolog biztos: nehéz lesz választani a különleges kínálatból.

És dobog a láb…

A zenei felhozatal a szokásos gönci barackos színvonalat képviseli. Már ha az szokásos, hogy egy időben, egy helyen lép fel a hazai zenei élet népszerű színe-java a zempléni dombok lábánál; a Budapest Bár már hazajár Boldogkővár­aljára. Az Ex-Republic, Tóth Zoltán zenekara is helyi kötődésű. A HoneyBeast garantált hangulatot jelent, míg a Garami Funky Staff szombat esti műsorát nem is nagyon tudjuk írásban jellemezni. Olyan lenne, mintha a mediterrán, nyári bulik hangulatát próbálnánk másodfokú egyenlettel leírni. Lehetetlen. Vasárnapra is marad meglepetés: Szabó Balázs Bandája a lírát, a WellHello a legaktuálisabb slágereket hozza el nekünk.

Családoknak erősen ajánlott

Lesz ezentúl Taurin Cirkusz, zsonglőrsuli, szalmavár, egész napos gyerekprogramok Móka Mikivel, játszóház, mászófal, trambulin, kézműves foglalkozások: a kicsik megismerkedhetnek a fafaragással és agyagozással, míg a felnőttek bejárják a pálinkafőzdét és kóstolnak. A vár­aljai nagymamák is bevetik magukat, fő a baracklekvár, lesznek barackos sütik, házi palacsinta és rengeteg, helyi finomság.

ÉKN

 

Tudnivalók

A Boldogkőváralján július 4-én és 5-én megrendezendő Gönci Barack Vigasságok részletes programjáról a www.goncibarack.hu oldalon olvashatnak.