Ez lehet a legjobb!

Földesi Károly jött, látott – és tapasztalatot nyert. A harcedzett borsodi szakember nyár óta gardírozza a Nagyhalászt, azóta tudja mi a való világ.

Mármint a megyei első osztályú futball-bajnokságban, így automatikusan felvetődik a téma: a „szomszédban” több NB-s egyletet is pallérozó tréner miként vélekedik az eme tájékon dúló csata nívójáról.  Különösen annak tükrében, hogy jó néhány bennfentes szentül hiszi, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küzdelemsorozat a legacélosabbnak számít a Dunától keletre elterülő vidéken.

A szabolcsi bajnokság erősebb, annál is inkább, mivel több olyan labdarúgó szerepel, aki korábban magasabb osztályban is megfordult – summázott Földesi Károly.Sőt, ez a jellemző, márpedig ők már csak rutinjuknál fogva is emelik a színvonalat. Akadnak fiatal tehetségek, de többnyire a harmincon felüli játékosok számítanak kulcsembernek. Az is igaz, teljes rálátásom nincs és nem is lehet a megyei futball egészére, de azt sem tartom kizártnak, hogy az alföldi régióban ez a legjobb bajnokság.

Ami a Halászt illeti… Nos, Földesi Károly nincs kibékülve ama ténnyel, hogy az alakulatot momentán tizedik helyen jegyzik.

Kétarcú a csapat. Egyértelmű: az eddig mutatott produkciótól többet vártam, menetközben azonban rádöbbentem, egy leeresztett társasággal kell eredményt elérni. Mentális és fizikai problémákkal szembesültem, arról nem beszélve: egyes játékosok képességbeli hiányosságok miatt nem ütik meg a megyei első osztályban elvárható szintet. A télen lesz bőven teendő, hogy az általam felállított mércét megüsse az együttes.

– Koncz Tibor -