Ez év nyarán már piacra gyártanak Sajóbábonyban

Akt.:
A műszaki átadás már megvolt, most a technológia beüzemelése van folyamatban
A műszaki átadás már megvolt, most a technológia beüzemelése van folyamatban
Sajóbábony – Egyedülálló technológiát telepít Sajóbábonyba a Teva.

A Teva 2015 szeptemberében jelentette be azt a 2,3 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását, mely egy központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítmény előállítására fog szolgálni.

Mint a társaság közleményéből kiderült, az elmúlt napokban megtörtént az új üzemegység épületének műszaki átadása, jelenleg a technológia beüzemelése van folyamatban, ami várhatóan április végéig tart. Ezt követően megtörténnek a validációs gyártások, majd nyáron már piacra fog termelni az üzem.

Ahhoz, hogy a piac és végső soron a betegek által kívánt mennyiség rendelkezésre álljon, a Teva hazai K+F munkatársai az elmúlt években azon dolgoztak, hogy a technológia produktivitását maximalizálják. Munkájuk sikeres volt, hiszen az elkövetkező években ez a termék óriási volumenben fog készülni Sajóbábonyban, így világszinten jelentős piaci igényeket fog lefedni.

A termék előállításához a Teván belül egyedülálló technológiát telepít a cég Sajóbábonyba, arra a telephelyre, mely a nagy volumenű gyártásokra specializálódott. E 2,3 milliárd forintos beruházásával a Teva folytatja azt az utat, mely a hazai telephelyek és gyáregységek további fejlesztésére irányul.

Amit tudni kell

A Teva több mint 20 éves működése alatt mintegy 350 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, megteremtve üzemeiben (Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban) a világszínvonalú gyógyszergyártást és munkát adva 3000 embernek. A Teva a magyar piacon az egyik legszélesebb termékportfólióval rendelkező gyógyszercég, melynek kiváló minőségű termékei többek között a szív- és érrendszeri, az emésztőszervi, az urológiai és az onkológiai betegségek kezelésében segítenek.

– ÉM –