Friss hírek

2009.09.22. 08:28

Valószínûleg nem H1N1 fertõz Letenyén

<p>Negatív eredményt kapott csütörtökön a tisztiorvosi szolgálat a letenyei általános iskolában vett egyik minta vizsgálata után, így valószínû, hogy a megbetegedéseket nem H1N1 vírus okozza. Paller Judit regionális tisztifõorvos szerint azonban az összes eredményt meg kell várni ahhoz, hogy ezt biztosan ki lehessen jelenteni.</p>

Csütörtökre egyébként újabb két diák betegedett meg a letenyei általános iskolában, így összesen 43-an hiányoznak felsõ légúti panaszok miatt. Az Andrássy Gyula Általános Iskolában hétfõre alakult ki fertõzési gócpont, amikor megugrott a hiányzások száma.

Az oktatási intézményben óvintézkedéseket vezettek be a járvány megelõzése érdekében. Így például a diákokat gyakrabban küldik el kezet mosni a pedagógusok, hagyományos szappan helyett pedig vírusok ellen is hatásos kézmosószert használnak. A fõzõkonyhában maszkban dolgoznak, a tálaláshoz pedig kesztyût húznak a dolgozók. A padokat nemcsak most, hanem már a tanév elejétõl naponta lemossák a takarítók. Az óvintézkedéseket azután is fenntartják, hogy csütörtökre befejezõdött az egyik beteg diáktól vett minta elemzése, és nem igazolódott a H1N1 gyanú. A többi minta laboratóriumi vizsgálata még tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!