"Ez egy nem szép gesztus"

MJJSE - Vasas
MJJSE - Vasas
Legközelebb csak november 19-én játszik Mol Ligás találkozót az MJJSE.

Csíkszereda vendégei lesznek, míg két nappal később, november 21-én (vasárnap) a Steaua Rangershez látogatnak, Bukarestbe. Annak, hogy pár napos szünet van a közös magyar-román hokibajnokságban, az az oka, hogy a magyar válogatott a hét végén, péntektől-vasárnapig a Székesfehérváron megrendezésre kerülő Telenor Kupán játszik. Ezen a megméretésen először Japán, aztán Franciaország, a harmadik napon pedig Ausztria ellen korcsolyáznak ki a mieink az ifj . Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Hat-hét ember

A nemzeti együttesben nincs miskolci hokis, amit Egri István, az MJJSE elnöke nem igazán ért.

– Ha a Csíkszeredát nem nézzük, miután romániai klub, akkor jelenleg a második legjobb itthoni csapat vagyunk, ilyen módon rettentően csalódott vagyok, hogy a kapitány senkit sem talált alkalmasnak arra, hogy meghívjon – fakadt ki a sárga-fekete klub irányítója. – De úgy nem is lehet válogatni, hogy a kapitány egy mérkőzésünket sem látta és a segítői is csak egyet-kettőt… Vasárnap egy olyan riválist vertünk meg, a Vasast, amely mögöttünk van a táblázaton, amelyben mégis hemzsegnek a válogatottak, de az összes utánunk lévő csapatból van valaki, kivéve a gyengélkedő Újpestet. Ez szerintem felháborító, és nem egy szép gesztus, amit egyébként elmondtam az elnökség tagjainak is. Mikor próbáljon ki a kapitány ,,új színeket”, ha nem egy ilyen tornán?

A „Kiket javasolna, lát válogatott szintű korongosnak az MJJSE-ből?” kezdetű kérdésre Egri István ezt válaszolta: „A kanadai fiúk nem jöhetnek szóba, de rajtuk kívül is van hat-hét olyan emberünk, aki megérdemelné, hogy lehetőséghez jusson. Szállítjuk a jobbnál jobb eredményeket, a játékosaink ezáltal nagyon motiváltak, nem tudom, mi kellene még… A döntést nem értem, a válogatott sikereiért mindezek ellenére szívvel-lélekkel szorítok.”

Pihen a csapat

A klub elöljáróját faggattuk arról is, vajon mi a játékosok programja a szünet alatt.

Robert Dever vezetőedző a hétre pihenőt adott a csapatnak, nem lesz edzés egészen november 15-ig. Szakvezetőnk huszonhárom, zsinórban lejátszott találkozó után úgy érezte, szükségük van a játékosoknak feltöltődésre, a monotonitás megtörésére, amit szerinte eddigi teljesítményükkel ki is érdemeltek. A szünet azért is jön jókor, mert a csapat fele kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködik, s ezalatt az idő alatt ők is rendbe jöhetnek.

A Macik mestere ettől függetlenül nem pihen majd, hiszen a magyar U20-as válogatott irányítójaként csütörtöktől- szombatig Franciaországban, egy négycsapatos tornán vezeti a csapatot (a házigazdák mellett az olaszok és a szlovének lesznek az ellenfelek). A korosztályos gárda soraiba a Jegesmedvéktől meghívást kapott Gyenes Dávid, Gőz Balázs, illetve Korpos Gergely.

ÉM-MI


Megköszönték a próbajátékosnak

eszak | 2010.11.09 14:43
Néhány napig Miskolcon edzett egy fiatal erdélyi kapus, Csergő István.

Jegesmedvék: tíz gól, Duschek Dávid: shot out

boon | 2010.11.06 09:52
Ezen a héten már másodszor került a Jegesmedvék útjába az Újpest jégkorongcsapata. A pénteki meccs képe szinte teljesen ugyanaz volt, mint a keddié, a Macik magabiztos győzelmet arattak, és Duschek Dávid shot out-tal, azaz kapott gól nélkül hozta le a meccset.

A Macik kiütötték az újpestieket

mon | 2010.11.05 21:43
A hazai sárga-feketék könnyen elbántak a lila-fehérekkel a jégkorong MOL-liga péntek esti mérkőzésén.