„Ez az eljárás még a megyei III. osztályban sem állja meg a helyét…”

Akt.:
A ladányiaké lesz a 3 pont
A ladányiaké lesz a 3 pont
Miskolc, Tiszakarád, Tiszaladány – Már a 26. percben véget ért a Tiszaladányban rendezett megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés.

A Keleti csoport 16. fordulójára kisorsolt Tiszaladány – Tiszakarád találkozó – 5-0-ás hazai vezetésnél – azért szakadt félbe, mert a vendégek létszáma hét alá csökkent, így Szutorcsik Gyula játékvezetőnek nem volt választása, az öltözőbe parancsolta a játékosokat.

Elveszne a ködben

A lefújás utáni nyilatkozatában Liszkai Attila, a Tiszaladányi Községi Tűzoltó, Polgárőr, Sport és Közhasznú Egyesület csapatának edzője az esetről röviden így nyilatkozott: „Ez szégyen.”

– A történtekre gondoltam – folytatta a gondolatsort hétfőn délelőtt lapunknak. – A tiszakarádiak az ifjúsági meccset fél órával a kezdés előtt, úgy 10 óra 30 perckor mondták le, ekkor a mi gyerekeink már átöltözve várták fellépésüket. Azt is közölték velünk, hogy a felnőttek jönnek, azaz a nagyok összecsapását megtarthatjuk. Erre beállítottak nyolcan, majd a tudomásomra hozták, hogy csak 3-0-ig játszanak, de végül elmentek 5-0-ig. Az eset minősítése nem rám tartozik, én csak annyit jegyzek meg, hogy ez az eljárás még a megyei III. osztályban sem állja meg a helyét. A 3 pontot nyilván mi kapjuk, az is lehet, hogy a pályán elért eredménnyel. Nekünk nem lenne jó, ha csak 3-0-lal igazolná a meccset az MLSZ megyei igazgatósága, mert akkor elveszne a ködben Szívós Márk mostani három gólja. Csatárunk ugyanis a gólkirályságra hajt, azaz rendkívül hátrányosan érintené, ha törölnék az 5-0-t, hiszen ez nála akkor mínusz hármat jelent.

Tehetetlenek

A Tiszakarád Sportegyesület elnöke, Batta Dezső sajnálja, ami történt:

Önnek melyik a kedvenc csapata a megyei II. osztály Keleti csoportjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Többen nem tudtak hazajönni és a mérkőzésre velünk tartani. A dolgozó embereinkről beszélek, manapság első a munka, hiszen a futballból ezen a szinten nem lehet megélni. A másik dolog az, hogy öten betegek voltak, lázasan feküdtek, végül pedig az pecsételte meg a sorsunkat, hogy a Cigándról hozzánk járók sem jöttek meg. Bennünk felmerült a találkozó elhalasztásának gondolata, de pénteken este még csak a betegeinkről tudtunk, az egyéb hátráltató tényezőkről nem volt tudomásunk. A meccsen személyesen nem voltam ott, a sérülésekről azt mondták nekem, hogy a levonultak meghúzódtak. Mivel volt már egy ilyen esetünk, valószínű, hogy ezúttal pontlevonásos büntetést kapunk. A félbeszakadástól elvonatkoztatva végül megjegyzem, hogy a végeken nagyon nehéz labdarúgást „csinálni”, hiszen hétről hétre számtalan gondot és problémát kell leküzdenünk. Ezeket mindenki ismeri, ezekkel mindenki tisztában van…

ÉM-KT


Így látja az igazgató

Az esettel kapcsolatban felhívtuk Sajti Viktort, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatóját, aki ezt mondta:

– Nem kívánok a döntés elé vágni, de általában a pályán elért eredményt szokta igazolni az illetékes bizottságunk. Ami pedig az Északi csoport keretében a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Parasznya – Sajóvámos ugyancsak II. osztályú összecsapást illeti: felkértük a klubokat, hogy egyezzenek meg a pótlás időpontjában. Szabad a gazda: ha a vezetők abban állapodnak meg, hogy még az idén akarnak játszani, akkor kiírjuk a 90 percet, ha a 2018-at választják, akkor viszont csak jövőre lesz pótlás.


Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjának 16. fordulójában négy találkozón léptek pályára szombaton a csapatok. [poll id="1524"] Abaújszántó – Tokaj 2-1 (0-1) Abaújszántó, 50 néző. V.: Nagy F. Abaújszántó: Szerencsi – Árvai, Csengeri G. (Barna), Simon, Jáger (Csenger...

Illusztráció
Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjának 16. fordulójában vasárnap négy találkozót rendeztek meg. [poll id="1524"] Cigánd II – Tarcal 9-1 (2-1) Cigánd, 30 néző. V.: Balázsi. Cigánd II.: Nagy D. – Jasceg (Nagy G.), Dócs (Sánta K.), Pásztor, Fodor (Hogya), Béres, Orav...

Abaújszántó vs. Pácin
Miskolc - A 2017/2018-as Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Keleti csoportjának őszi órarendje. [poll id="1524"] 1. forduló (augusztus 12–13.) Sz., 13.00: Telkibánya – Ináncs Sz., 17.00: Sárospatak – Garadna Sz., 17.00: Pálháza – Pácin Sz., 17.00: Tiszakarád – Tiszalad...