Friss hírek

2008.11.10. 19:41

Rossz homokkal tankolták fel a Combinókat - Index

<p>Nem megfelelő homokkal töltötték fel a Budapesten közlekedő Combino villamosok homokadagoló rendszerét, emiatt több járművet is meg kell javítani. Több Combinót hétfőn 10-12 régi, Ganz csuklós villamossal pótoltak a Nagykörúton, míg újratöltik a tartályokat - írja az Index internetes hírportál.</p>

A hírportál értesülései szerint a hétvégén többször jelentkezett probléma fékezéskor a villamosoknál, főleg a Karinthy úti megállóban. A járművek téli időjárásban igen fontos homokadagolója, szakmai nevén homokolója nem működött megfelelően, ezért a benne levő homokot az összes Combinón ki kellett cserélni. Hétfő délután még több Combino a rossz homokkal közlekedett, a többségüknél azonban már elvégezték a javítást. A BKV-nál egyelőre csak annyit mondtak, hogy keddre az összes Combino rendben lesz.

Az Index úgy tudja, hogy a hibát rossz minőségű, nem az előírásoknak megfelelő homok okozta. Az őszi-téli időjárásban csúszóssá váló sínek miatt ugyanis a járművek vaskereke megcsúszhat, ezért rendszeresen homokot szórnak alá, így javítva a tapadást. A sínre szórt, tapadásjavító homok a felelős a többi között az elmúlt hetekben erőteljesen megnövekedő porszennyezés miatt is a Nagykörúton - írja az internetes portál.

A Független Hírügynökség megkereste a BKV Zrt. sajtóosztályát, ahol keddre ígértek tájékoztatást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!