Ez a tél már elmehet, el is temettük!

Ez a tél már elmehet, el is temettük!
Ez a tél már elmehet, el is temettük!
Reggel még nem tudtuk ősz van-e még vagy tavasz, de a Múzeumfalu télbúcsúztatója biztos elhozza a kikeletet. Szombat délutánra kiderült az ég, a szél elfújta a szürke esőfelhőket is.  video

Így semmi akadálya nem volt a vidám mulatságnak. Egyre gyűlt a közönség a magtárban, mindenki maga szemével akart meggyőződni arról, végre elfelejthetjük az idei telet.

A táncosok hamar felforrósították a hangulatot, s alig volt valaki a közönség soraiban, akinek ne járt volna a lába a pattogós muzsikára. Voltak picik s még kisebbek, talán eljött a következő néptáncos nemzedék is, hogy megismerkedjen az egykor hagyományos, s a Sóstói Múzeumfaluban újra életre keltett régi falusi mulatsággal. A fiúk-lányok a táncok közé rekeszizom-tornáztató mókákat csempésztek, s nem hiányoztak a pikáns rigmusok sem.

Mintegy félórás műsor után együtt indult kicsi és nagy a TÉL utolsó útjára, s vidáman ünnepelték az egybegyültek a legzimankósabb évszak végét. Akik eljöttek igazán remekül érezhették magukat, kiváló premier volt ez az idei szabadtéri programok s a húsvéti események előtt.

Köszönjük fiatalok, jó móka volt!