Sport

2013.12.03. 17:32

Mezőkövesdi KC: Fontos hét, fontos meccsek

Szerdán este hazai környezetben fogadja ellenfelét a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.

Szerdán este hazai környezetben fogadja ellenfelét a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.A bennmaradásért küzdő alakulat az élvonal 14. fordulója keretében 18 órától a Braun Gyöngyös gárdája ellen küzd a bajnoki pontokért.

Nem tesz különbséget

– Nagyon fontos hét következik számunkra – kezdte Avar György, az MKC edzője. – Szerdán a Gyöngyös, szombaton pedig a Cegléd látogat hozzánk. Nem akarok és nem is tudok különbséget tenni a két mérkőzés között, mindkettő roppant fontos a jövőnk szempontjából. A két összecsapáson minimum két pontot kell kaszálnunk, de nem mindegy, hogy milyen „bontásban”.

A szakvezetőt emlékeztettük a mezőkövesdi labdarúgókra, akik legyőzték a bajnok győrieket, majd két vállra fektették az MTK-t, Avar György azonban kitérő választ adott:

– Nem szeretnék párhuzamot vonni a labdarúgás és a kézilabda között. Mindenkinek megvan a maga feladata, az persze igaz, hogy mi is a megkapaszkodásért dolgozunk és ennek megfelelően állunk feladatainkhoz.

Esélyesebbek

Az edző a Braun Gyöngyösről elmondta: mindenféleképpen a hevesiek az esélyesek, ők az első hat közé pályáznak, eddigi eredményeik jók. Kiváló szerkezetű együttest fogadnak, ennek megfelelően komoly erőfeszítést kell tenniük a két pont megszerzése érdekében.

– A Gyöngyös is verhető, de ehhez maximális koncentráltságot kell nyújtanunk – állapította meg a tréner. –

Ellenfelünket csapatként és egyénileg is kezelnünk kell: az elmúlt hetekhez képest változtatni csak a hozzáállásunkon fogunk, az elképzelt taktikai variációkat azonban nem akarom kikürtölni. Az a legfontosabb, hogy egyenletes teljesítménnyel rukkoljunk ki, játékunkban ne legyenek hektikus szakaszok.

Ami pedig a találkozó körítését illeti: a Gyöngyös-Eger-Mezőkövesd „háromszögben” vívott bajnoki és kupamérkőzések rendre pikáns mérkőzéseket, nagy küzdelmeket és mindenhol telt házakat vonzanak. Avar György most is erre számít és arra kéri szurkolóikat, hogy az első perctől az utolsó másodpercig biztassák fiait.

Az MKC-ben mindenki egészséges és az edző rendelkezésére áll.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!